Aida Gadea

“Tinc la vena creativa molt desenvolupada”

L’art la mou i vol seguir creant treballs manuals sempre. La imaginació i la creativitat són dos elements que porta a la sang. Qualsevol objecte li serveix a l’hora de crear una nova peça. La mare l’ha influït per desenvolupar el seu enginy.

Aida Gadea, Artesana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan va començar a fer treballs manuals i per què?

Des de petita, em recordo amb un foli i retoladors a les mans, era el meu entreteniment més preuat. Sempre m’ha agradat crear i provar coses, tinc la vena creativa molt desenvolupada.

Amb quins materials se sent més còmoda?

No discrimino cap material, tots tenen la seva gràcia. A dia d’avui estic centrada en el ganxet, la pintura i fent quadres amb flors seques. Tots els treballs manuals m’agraden i m’apassiona fer diverses creacions artesanes.

Quines són les seves creacions?

Amb ganxet he fet flocs de neu, bufandes i uns ossos. També he fet dos quadres amb flors seques, un dels quals amb grandalles, i els he emmarcat. També vull fer penjadors mòbils per a nens petits i roba per a gent adulta.

En què o amb qui s’inspira quan dona pas a la creativitat?

Busco molt el suport de la mare perquè fa molts anys que crea amb llana i realitza coses amb ganxet. Ella m’ajuda a decidir el material adequat per fer, per exemple, una bufanda. També extrec idees de pàgines web, i després transformo la idea i la faig d’una altra manera.

Què li aporta fer treballs manuals?

Quan veig el treball em sento molt satisfeta amb el resultat. Em relaxa i m’agrada invertir el temps en coses productives.

Tenint en compte que no és la seva feina principal, quan pot explotar el seu art?

Durant el meu temps lliure. M’està resultant complicat al principi perquè vull explotar el vessant artístic, però tinc una feina, una casa, faig esport, i tot això em limita i em treu temps que podria dedicar a les creacions.

Li agradaria poder viure dels treballs manuals algun dia?

Sí, m’agradaria obrir una botiga i posar a la venda peces fetes per mi, la meva mare i la meva parella, i complementar-ho amb altres objectes. Per exemple, si tinc una secció de nens petits afegir-hi també xumets, biberons, etc. També he pensat a posar una parada al Poblet de Nadal, de cara a l’any vinent.

I tenir un taller?

Sí, estaria bé. O un espai habilitat a casa. Ara tinc una habitació on poso el material, però és important tenir un espai per poder treballar de manera còmoda.

Quina és la reacció dels familiars o amics quan els fa una peça?

Es posen contents perquè he creat alguna cosa personalitzada per a la persona en concret.

tracking