Laura Mari
“M'encantaria veure l'Institut Jane Goodall a Andorra”
Pionera en el camp de la intel·ligència emocional i coach d’esportistes d’elit. Fa un any i mig que resideix al Principat i disset que es va vincular a l’Institut Jane Goodall. Va ser una de les màximes responsables de la visita de la doctora els passats dies 27 i 28.
Com valora la visita de Jane Goodall?
Molt positiva, ja que la doctora ha pogut transmetre el seu missatge a diferents teixits de la societat, començant per les escoles andorranes, amb representació a l’escola Àgora, que va fer de host. Això va ser un punt molt important, ja que un dels objectius de la doctora és dirigir-se als joves, que són el futur de la societat.
Com va ser el procés de portar la doctora al país?
Era un repte molt gran, però alguns pares de l’escola es van vincular al 100% a la gira i em van ajudar. Gràcies a això vam crear un equip que en el futur es mantindrà, ja que es van professionalitzar de sobte persones que no havien col·laborat abans amb l’institut i em van ajudar molt.
Com es va interessar per la seva tasca?
Fa uns disset anys estava fent un projecte de recerca per intentar entendre com pensaven les persones més influents del món. Una de les persones que volia entrevistar era la doctora Goodall, i em vaig enamorar tant de la causa que vaig decidir dedicar una part del meu temps professional a l’Institut Jane Goodall.
Hi ha plans per portar l’institut a Andorra?
En aquesta gira he vist que hi ha interès, i m’encantaria poder satisfer-lo i que hi hagués presència de l’Institut Jane Goodall al Principat. És una il·lusió, però hem de ser realistes i pensar que és un procés complex. A mesura que surtin grups de Roots & Shoots caldrà formalitzar una agrupació per donar eines, mitjans i poder fer l’assessorament, això ja quasi és un fet que caldrà fer-ho.
Fora de l’institut, en què consisteix la seva feina?
Vaig ser pionera a Espanya i arreu del món a parlar d’intel·ligència emocional i entendre què era i què significava en els camps de l’educació, l’empresa, la salut i el benestar. Això ha fet que em vinculi amb moltes universitats i màsters per fer recerca aplicada. El meu vessant és ser coach executiva i d’esportistes d’elit. El meu rol al Principat amb esportistes em permet unir el que són les competències socials i emocionals amb l’equilibri sociològic.
Com compagina la seva vida professional amb presidir l’institut?
He de tenir les expectatives clares per saber quin temps dedico a l’institut i quin temps a la feina personal. A vegades la balança es decanta a favor de l’Institut Jane Goodall. Com ara amb la gira de la Jane, que ha consumit un 90% del meu temps professional i a vegades és a la inversa. He d’anar buscant l’equilibri.