José Corbacho

“Damunt de l'escenari em sento com a casa”

El centre cultural de la Llacuna va acollir ahir a la nit l’intèrpret amb l’espectacle ‘Love, Love, Love’, un viatge per la música i l’amor de la mà de Ramon Gener. A més del teatre ha participat en programes de televisió i ha actuat en diverses pel·lícules.

José Corbacho, Cineasta i humorista espanyol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que representen a l’espectacle ‘Love, Love, Love’?

És complicat de definir, no és una obra de teatre, però fem teatre, no és un musical, però fem molta música, i no és un concert, però hi ha moltes cançons. És un espectacle que parla de l’amor i de la música. El Ramon Gener i jo establim un diàleg on parlem de les diferents etapes de l’enamorament, la passió i el desengany.

Qui més els acompanya a l’escenari?

L’oquestra simfònica del Vallès i The Love Rock Band. Amb més de 50 persones damunt de l’escenari anem fent aquest viatge a través de l’amor i la música.

D’on surt la idea de representar aquest espectacle?

Neix de les ganes que tenia de fer algun projecte amb el Ramon Gener. No el coneixia personalment, però admirava molt la seva feina, els programes que feia. Un dia vam coincidir i li vaig dir que volia fer un espectacle amb ell.

Quan va començar al món dels escenaris i per què?

Quan anava a tercer de primària vaig començar a endinsar-me en el món del teatre amb actuacions al col·legi. La primera vegada que vaig fer una funció en acabar la gent es va posar a aplaudir. Va ser una sensació tan bonica que crec que allà va començar el meu amor pel teatre i la creativitat.

Què destacaria de la seva llarga trajectòria?

Vaig tenir la sort d’estar durant 15 anys de la meva vida en una companyia de teatre anomenada La Cubana. Era una companyia de teatre atípica, no només feia obres de teatre, també feia televisió i espectacles on es barrejava la música i el teatre i el cinema i el teatre. A més, també fèiem activitats al carrer. Al llarg de la meva vida he tingut la sort d’estar envoltat de gent amb molt de talent.

Quina sensació té quan actua?

És molt plaent. La meva sensació dalt de l’escenari sempre és com que tot el que et passa està bé, és estar com a casa i després de tants anys és el lloc on m’agrada estar. He fet de la meva passió el meu ofici.

Què ressaltaria del món de la interpretació?

Interpretar els diferents personatges que has de fer és la millor part, poder viure de moltes maneres diferents i en espais diversos. Crear altres vides i altres mons és una sensació fantàstica. M’encanta explicar històries.

Quina és la clau per fer riure?

No crec que existeixi, si no tothom sabria com fer-ho. L’humor i la comèdia són molt subjectius i, a més, canvien al llarg dels anys. El que és clar és que el riure és un camí cap a la felicitat.

tracking