Teia Moner

“Treballo les diferents emocions amb els titelles”

Referent en el teatre de titelles a Catalunya. Es distingeix per la innovació i el rigor professional que marca el seu projecte artístic. L’artista presenta dissabte l’espectacle ‘Amb lletra menuda’ a les 10.00 hores a la biblioteca comunal d’Encamp.

Teia Moner.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què es basa l’espectacle ‘Amb lletra menuda’?

És un espectacle inspirat en contes de Jaume Cela, mestre, pedagog i escriptor. Nosaltres el coneixíem i li vam comentar que ens interessaria fer l’espectacle sobre quatre llibres seus: Els nassos del rei, El gegant panxut, L’estrella que volia tenir cua i El cel té un problema.

Quins elements barreja a l’obra?

Utilitzo les arts escèniques de la màgia, dels titelles, de la narració, la interpretació i també una tècnica de llum negra.

Què sent vostè quan actua?

Una sensació de traspàs d’emocions interior, però també alhora sento les emocions del públic, hi ha molt enriquiment emocional des de l’escenari.

Quines són totes les disciplines que realitza?

Actuo, faig màgia i titelles i he obert fa un any i mig el Museu Internacional dels Titelles de Catalunya. En aquest museu tenim diverses col·leccions de titelles que utilitzen pedagogs, terapeutes i psicòlegs per treballar les emocions mitjançant els titelles.

N’hi ha alguna amb la qual se senti més còmoda?

Les integro molt amb el que explico i el que dic, amb totes em sento còmoda. M’ho passo molt bé i és la manera que també s’ho passi bé el públic que la persona que està damunt de l’escenari gaudeixi.

Com van ser els seus inicis en el món dels espectacles?

Vaig començar com a actriu al teatre amateur, més tard vaig conèixer un grup de titellaires i vaig barrejar la interpretació amb la manipulació de titelles, a partir d’aquí ja em vaig professionalitzar.

Per què va entrar en el món de la interpretació?

Eren les activitats que s’estaven fent al barri, teatre i també hi havia un grup de música folk. Vaig entrar per provar i em va agradar molt. Les meves àvies havien sigut cantants de cabaret, suposo que aquesta vena artística em va quedar a l’ADN.

Què destaca de la seva trajectòria?

El primer, que abans volia ser actriu i en conèixer el món dels titelles em vaig enamorar i a partir d’aquí vaig poder treballar dins del món dels titelles aplicant els meus aprenentatges d’actriu. El segon, la manera com vaig entrar en el món de la màgia, creant un espectacle de màgia amb titelles, Magicarium. Per últim, la meva dedicació a treballar les emocions amb titelles.

Què rep del públic quan està actuant?

Una energia molt positiva que em carrega.

tracking