Sònia Borrell

“Un gos requereix temps, compromís, amor i respecte”

Els nens poden presentar les seves auques fins demà a les 17.00 hores. És voluntària de gossos des de fa anys i té un gos adoptat des de fa un any i mig. Sempre ha estat relacionada amb animals, l’apassionen des de petita.

Sònia Borrell, Vocal i portaveu de l'Associació Rescatista i Protectora d'Animals (ARPA)S.B

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quin és l’objectiu del concurs “No soc una joguina”?

Promoure l’adopció responsable, particularment per Nadal, que se solen regalar cadells, alguns dels quals acaben abandonats quan es fan grans, d’aquí el títol del concurs.

Qui ha organitzat el concurs?

Va ser arran d’un dibuix que va portar la Teresa, secretària de l’ARPA, se’m va ocórrer celebrar el concurs elaborant una auca amb quatre vinyetes que representaven l’abandonament d’un gos i l’adopció a la gossera. Vaig presentar l’auca i les bases del concurs en una reunió, es va aprovar amb il·lusió i confiança i ho vam tirar endavant.

Quin és el procediment que s’ha de seguir per poder-hi participar?

Ja s’han enviat les bases del concurs a les famílies i ja s’han repartit les làmines a totes les escoles andorranes de primera ensenyança. Els nens han de pintar les vinyetes, posar-hi un títol i escriure en català uns versos que representin allò que hi ha dibuixat.

Quin tipus de tècniques es poden utilitzar per fer l’auca?

Poden utilitzar el procediment que ells vulguin, amb retoladors, colors, aquarel·les. No hi ha cap limitació de materials.

Què s’ha d’explicar als nens abans de tenir un gos?

Que tenir un gos és una alegria, però no és una joguina ni ha de ser un caprici d’un moment. És un company de vida, és un membre de la família que requereix temps, compromís, amor i respecte.

Quines responsabilitats comporta cuidar un animal?

A part de jugar amb ell i passejar-lo, s’ha d’alimentar com cal, portar-lo al veterinari, se n’ha de tenir cura i vetllar pel seu benestar íntegre. I, sobretot, no abandonar-lo quan es fa vell, perquè és quan més ens necessiten.

Creu que els pares han de conscienciar els fills del que suposa tenir un gos?

Sí, sense cap mena de dubte. Explicar als nens el compromís que comporta tenir un gos és primordial, cal transmetre aquests valors a les noves generacions.

També s’ha de fer a les escoles?

Parlar d’aquests temes a les escoles és una gran oportunitat per sensibilitzar i conscienciar el jovent sobre la importància del respecte cap als animals, i de fomentar l’adopció responsable. Trobo que fer això en l’àmbit educatiu és essencial.

Finalment, li sembla que també cal conscienciar sobre l’adopció?

Sí, perquè representa donar una segona oportunitat.

tracking