Andrea Regadera
“He visitat per dinar o sopar 172 restaurants d'Andorra”
Va arribar a Andorra l’any 2018 per motius professionals. Fa tres anys es va destapar com a recomanadora gastronòmica i gaudeix explicant les virtuts dels millors restaurants del país. El seu compte d’instagram regaderafoodie ja té més de 14.700 seguidors.
Com neix la idea de recomanar restaurants d’Andorra?
Soc una persona molt endreçada i vaig comprovar que, quan gent del meu entorn em volia visitar al país, el primer que em preguntaven era on podien anar a dinar i quins restaurants els podia recomanar. No en coneixia cap i vaig començar a fer una llista de tots els llocs on anava i hi posava què m’havia agradat més i què menys.
I es va convertir en una vocació.
I de manera inesperada. Sempre m’ha agradat la gastronomia i feia fotos als plats i els ordenava en petites carpetes per tenir resposta a qui em tornés a demanar alguna recomanació. Vaig veure que agradava, que jo en gaudia i fa tres anys vaig obrir el compte d’instagram. Però no és la meva professió, ja m’agradaria!
La força de les xarxes socials.
A Andorra trobo a faltar més consciència que són una eina indispensable per fer créixer un negoci. Noto molt la diferència entre un restaurant on els propietaris són andorrans i els que no ho son, a l’hora de donar importància a les noves tecnologies.
Una comunitat, la seva, que ja abraça 14.700 seguidors.
Ha estat com una muntanya russa. Al principi, recordo la responsabilitat de tenir 600 seguidors i que pensava que mai podria arribar a una xifra així. Si tens la temptació de pensar que per arribar a una xifra astronòmica ets l’amo del món, ràpidament t’adones que hi ha gent molt més gran i els fums et baixen de pressa.
Ha visitat molts restaurants del país.
He anat a 172 establiments andorrans diferents a menjar i en molts he repetit. Acostumo a anar a provar llocs dos cops per setmana i la llista de llocs pendents de visitar que tinc és interminable. No s’ho creuria!
Menjar és car, a Andorra.
La gastronomia andorrana és increïble, boníssima i m’encanta. Tenim molt bons productes, grans xefs i una varietat impressionant, però el tema preus ho taca tot una mica i anem un pèl coixos. Recomanar algun lloc d’allò que en castellà en diuen bueno, bonito y barato a Andorra es fa complicat.
Deu tenir al cap una base de dades de restaurants que valdria diners
Ja m’agradaria haver tingut la mateixa memòria per temes que vaig estudiar a la carrera. Per exemple, no sé cap nom de carrers d’Andorra i m’ubico pels restaurants. Li diré més, si veig una foto d’un plat concret, sense cap més detall, puc endevinar de quin establiment es tracta. Dels que he visitat, lògicament.