Jordi Pérez

“És important la maduresa de la persona que rep el mòbil”

Té 47 anys i actualment exerceix com a periodista especialista en tecnologia a El País. El 30 de gener participa en la primera jornada de diàleg que porta per títol Mòbil i xarxes socials: reptes per a la salut mental, que organitza el comú d’Andorra la Vella.

Jordi Pérez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com estan afectant les tecnologies als joves?

Tot són suposicions més o menys fonamentades científicament, però encara no hi ha una generació que tingui 40 anys i digui que fa 30 anys que utilitza el mòbil. Per això hi ha tant debat, perquè encara no hi ha una resposta.

És professor a la universitat, veu els joves enganxats al mòbil?

Depèn molt dels joves, a més, cada família és un món. És important saber quin grau de maduresa té la persona que rep el mòbil.

Les persones s’adapten als nous temps.

Els humans anem introduint les eines que tenim a la nostra vida i ens hi anem adaptant. Evidentment, això té avantatges i inconvenients que fins que no tinguem una mica més de recorregut serà molt difícil definir.

Quina és l’edat correcta perquè un nen comenci a portar mòbil?

Les famílies han de parlar amb els seus fills per concretar l’edat més convenient. Hi ha nens molt madurs amb unes relacions socials extraordinàries i d’altres que són tot el contrari i el mòbil els pot ajudar a descobrir mons nous.

Té fills? Quina relació tenen amb la tecnologia?

Sí, tenen vuit i deu anys i de moment m’ho miro de lluny perquè encara no me’l demanen. Al petit li interessa molt més aquest món que al gran, però estan creixent i els has de donar un vot de confiança en certs aspectes, ja que l’adolescència és un moment d’exploració.

Quins perills hi ha a la xarxa?

Molts adults que intenten posar-se en contacte amb nens, les pàgines de pornografia no regulades, videojocs violents i xats perillosos, els escassos nivells de seguretat...

Fins a quin punt les xarxes socials influeixen en la nostra vida?

Molt, és una finestra de realitat infinita pràcticament, i no deixa de ser una eina per relacionar-nos socialment.

En què pot afectar l’abús del mòbil?

Quan estàs més de set i vuit hores diàries comences a tenir un problema, però no tecnològic sinó familiar, emocional, psicològic i social.

Quin ús en fa vostè?

Jo el faig servir entre tres i quatre hores al dia per estar informat, escoltar música, per consumir entreteniment i per estar en contacte amb la gent que estimo. El mòbil no deixa de ser les meves mans multiplicades, per això m’ho prenc amb certa distància.

tracking