Silvia Dosta

“Hi ha una concepció de ridiculesa amb la risoteràpia”

Va descobrir els nous lideratges fa cinc anys i es va formar com a ‘coach’. Està interessada en les ciències psicosocials i condueix, demà a les 20 hores a la sala Prat del Roure, un taller de risoteràpia per a dones dins el programa Empodera’t a Escaldes.

Silvia DostaD.S.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

A què s’ha dedicat vostè?

Soc tècnica de prevenció de riscos laborals i en moltes empreses veia gent frustrada, enfadada i pessimista. Jo em preguntava com els podria ajudar. A més, el meu excap ens posava molts reptes i ell havia fet sessions de coaching.

Així va arribar a la risoteràpia?

Més o menys. Aquest excap em va introduir en els nous lideratges i arran d’aquí vaig fer el 2019 una formació de risoteràpia, que va ser totalment vivencial. Hi vaig aprendre molt i va ser una experiència brutal d’autoconeixement.

Què hi va aprendre?

Gestió de les emocions, sobretot. A mi m’agrada molt aprofitar l’energia de les emocions per canalitzar-la cap a allò que es vol. Sovint ens quedem atrapats en el sentiment negatiu, però també ens pot donar un impuls positiu. Cada cop hi ha més metges que diuen que les emocions mal gestionades porten cap a malalties.

És una persona positiva?

Sí. De petita vaig sentir que quan un riu, es provoca un efecte positiu en el cervell. Crec que el riure és una eina molt potent.

És una filosofia que ha seguit tota la vida?

La risoteràpia, per mi, no és estar-se rient tot el dia, sinó prendre’s les coses de forma divertida. Hi ha un concepte molt negatiu i ridícul de la risoteràpia, però qui ho prova ho acaba considerant una teràpia.

Què és la vida per vostè?

Un joc. Ens la podem prendre com un joc divertit o com un drama. També s’assembla a vegades al cine. Si pensem en la nostra vida com una pel·lícula, de quin gènere és?

Que fugi del drama, suposo.

Aquí entra l’ideal que teníem a la vida i el que és realment. Hem d’esbrinar si l’ideal és realista o impossible, perquè si és realista s’hi pot arribar.

Això ho transmet als tallers?

Jo convido la gent a passar-s’ho bé. En els tallers es poden treballar la cohesió de grup, la comunicació, la confiança en el grup, etc. El benestar que sents després et pot durar dues setmanes.

Acut a sessions com a alumna?

De tant en tant ho necessito, perquè m’aporta molt ser a l’altre cantó. És guai també veure els estils diferents d’altres coachs, a part soc la millor alumna [riu], em deixo portar totalment.

On la pot trobar la gent?

Tinc un compte a Instagram on penjo tota l’activitat que faig, es diu @aimara_co.

tracking