Jacobo 'Chousita'

“Tinc un grup molt complicat però jo vull acabar primer”

Per segona edició consecutiva serà el representant del club a la competició d’esports electrònics. El jugador tricolor està enquadrat al grup A amb Sevilla, Llevant, Espanyol i Las Palmas i debuta aquest matí a la Lliga.

Jacobo 'Chousita', Jugador de l'FC Andorra a LaLigaFC ProFC ANDORRA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Com acostuma a gestionar els nervis abans d’un campionat?

Els nervis són naturals i és una cosa ben normal que apareguin els dies previs. Passa a qualsevol disciplina i en qualsevol àmbit on hi hagi molta feina al darrere, sobretot si el resultat és important. Els accepto i els intento gestionar com puc, sense negar que hi són.

Treure la part positiva dels nervis.

Exacte, perquè es pot fer. Intento aprofitar aquesta ansietat pels nervis per motivar-me encara més i, un cop comença el partit, aquesta sensació desapareix i et focalitzes a jugar bé i estar concentrat. Passa, en certa manera, quan fas un examen després d’haver estudiat durant molts dies.

Un grup complicat.

Sí, potser el que més, amb Sevilla, Llevant, Espanyol i Las Palmas. De fet, el jugador del Sevilla, Nicolás, és subcampió del món, i el de l’equip canari és el que representarà Espanya al Campionat d’Europa. O Navarrete, el de l’Espanyol, porta molts anys competint i sempre es fica a les fases finals. Complicat? Sí, però jo vull quedar primer.

Un subcampió del món?

De fet, fins i tot, molts creuen que el jugador del Sevilla és el millor jugador de la història del FIFA. Per mi és el gran favorit a guanyar el torneig.

De quina manera prepara una cita així?

Per a tots els tornejos importants és gairebé la mateixa, perquè tampoc és cap fórmula secreta. Veure molts vídeos dels rivals, de gent que és molt bona i de qui pots treure alguna mecànica nova, i dedicar moltes hores a jugar contra altres.

Millorar el resultat de la temporada passada.

Tinc una espineta clavada, sí. Serà la tercera participació a la Lliga i la segona que ho faig amb l’FC Andorra, on he caigut, els dos anys, a la ronda de vuitens de final i per penals. Espero poder-ho superar aquest any!

Quants dies de competició hi ha?

La Lliga són quatre tornejos. Els dos primers caps de setmana, aquest i un altre, ja estan assegurats perquè és la fase regular. En el meu cas jugaré avui un partit contra el Sevilla i Las Palmas i el següent serà el del 7 de març contra el Llevant i l’Espanyol.

També hi ha l’opció de la Copa.

Si quedes quart o cinquè de grup ja estàs eliminat i la temporada s’ha acabat. Els tres primers juguen la Copa i es tindria la tercera competició assegurada, però el segon i tercer anirien a la primera ronda i el primer directament a la segona eliminatòria de la Copa i, per tant, a la fase final.

tracking