Dani Flaqué

“Vull demostrar que es pot triomfar al rap sent andorrà”

Nascut a Andorra, Dani Flaqué, que canta sota el nom de Flake, ha fet gran part de la seva carrera musical a Barcelona. Pròximament traurà un disc amb el resident Sidi Moha titulat ‘Deco y Ronnie’ en què barrejaran estils com el rap, el trap, el flamenc o el funk.

Dani Flaqué

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar amb la música?

Quan tenia 15 anys improvisava amb col·legues sobre bases de rap. Amb el pas del temps vaig veure que no ho feia malament i tenia un amic, el Sidi Moha, que em va portar a l’estudi i vam fer una cançó junts. A partir d’aquell moment em vaig iniciar a la música. Després vaig aprendre a escriure raps i expressar les meves emocions. Anem evolucionant a poc a poc.

És possible viure del rap a Andorra?

Aquí no tenim la credibilitat necessària perquè la gent pensi que es pot. Del país no ha sortit mai cap raper, però jo ho intentaré i ho donaré tot fins que em facin fora.

La visió que té la gent d’Andorra pot afectar perquè no hagi sortit cap raper?

La gent de fora quan pensa en nosaltres no pensa en les famílies humils i treballadores, que són la major part del país, pensen en TheGrefg, els youtubers, els milionaris i les noies d’OnlyFans. El meu objectiu és sortir i poder inspirar la gent perquè siguin conscients que es pot triomfar en el rap sent andorrà.

Com serà ‘Deco i Ronnie’

El projecte serà el més versàtil que hem fet mai. En aquest àlbum toquem el funk, el rap, el trap, buleria, flamenc... Vam fer-lo en una setmana amb el Moha en què vam estar tot el dia fent música fins que va sortir aquest projecte.

Quins temes tractarà?

Hi ha un parell de cançons més melancòliques sobre l’amor, però sobretot estem escrivint sobre el que volem viure. Si agafes el fil de l’àlbum, parlem del fet que ens mereixem triomfar i sabem fer moltes coses dins de la música.

El nom d’on surt?

A la primera cançó tots dos diem la frase de Deco y Ronnie llegando resacaos a la final de la Champions, que ve d’una història real. Amb això diem que si la indústria musical fos com el futbol, nosaltres arribem amb ressaca i guanyem la Champions.

Heu barrejat idiomes?

L’àlbum és tot en espanyol. És el primer cop que el Moha escriu en castellà. Ell és algerià i la seva llengua és el francès. És admirable que hagi fet un àlbum en una llengua que no és la seva.

Com funciona el seu procés creatiu?

Depèn del moment, molts cops agafo un beat d’internet i improviso sobre de la base. A vegades em surt al moment, i altres em costa hores. Molta part del procés ve del freestyle, però també m’he passat tres dies pensant en una sola frase i com encaixar-la a la cançó.

tracking