El Sant Sopar de Leonardo da Vinci

El Sant Sopar de Leonardo da VinciGerard del Castillo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És una de les obres d’art més conegudes de la història i també una de les més complicades o cares de veure per la limitació per accedir-hi. Es tracta d’El Sant Sopar de Leonardo da Vinci, també conegut com el Cenacolo Vinciano. El mural es troba a Milà, concretament al refectori del convent de Santa Maria delle Grazie. Declarat patrimoni mundial per la Unesco l’any 1980, Leonardo da Vinci va pintar el fresc entre el 1495 i el 1498. Va ser un encàrrec del duc Ludovic Sforza, patró del genial pintor italià. Els experts expliquen que El Sant Sopar no és un fresc tradicional, sinó un mural executat al tremp i oli sobre dues capes de preparació de guix esteses sobre arrebossat. L’obra mestra té unes mides que impressionen: 460 cm d’alçada per 880 cm d’amplada.

Diem que es tracta d’un tresor car de veure pel fet que és molt complicat aconseguir una entrada. S’ha d’adquirir amb molta antelació a la pàgina web del Cenacolo Vinciano i la majoria de vegades quan s’intenta encara que sigui mesos abans de viatjar a Milà és impossible comprar-les. La millor manera de gaudir de l’obra de Da Vinci és acudir a les empreses externes que fan visites guiades. És més car que l’entrada oficial, que, insistim, és gairebé impossible de comprar, però val la pena fer l’esforç econòmic per estar cara a cara amb l’obra mestra de l’humanista italià.

L’estat de conservació del mural fa que només una vintena de persones pugui estar a l’hora al refectori del convent de Santa Maria delle Grazie.

El temps d’estada és d’un quart d’hora, així que tens temps per gaudir de la pintura i poder observar un a un els trets de Jesucrist i els seus apòstols pintats per Leonardo da Vinci. Es tracta d’una obra que fa pensar, sobretot pel moment que representa, un dels més dramàtics del simbolisme cristià: quan Jesucrist anuncia que un dels seus deixebles el trairà.

Acabada la visita es pot optar per fer una activitat més allunyada de la cultura. No és una altra que visitar els canals de Milà, concretament el Naviglio Grande i Naviglio Pavese, no gaire allunyats del centre històric i amb una parada de metro molt a prop. Més enllà de descobrir que la ciutat tenia un sistema de canals que arribava fins a Pàvia, la visita ens permetrà relaxar-nos als nombrosos bars i restaurants que hi ha al Naviglio Grande.

NO T'HO PERDIS

FER L'APERITIU
​Una de les activitats d’oci més populars de Milà és l’aperitiu. Simplement pots fer una beguda, l’Aperol Spritz és la més famosa, o acompanyar-la de menjar.
Fer l'aperitiu

Fer l'aperitiu

tracking