FLORÈNCIA, ITÀLIA

L’escultura del Renaixement

David de Miquel Àngel Buonarroti.

David de Miquel Àngel Buonarroti.G.C.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El David de Miquel Àngel Buonarroti. L’escultura més famosa del món, obra mestra del Renaixement. Una de les innumerables joies artístiques que resideixen permanentment a la capital de la Toscana, Florència. Hi ha dos Davids a la ciutat. Un a la plaça de la Senyoria. Una còpia. Hi va ser durant molts anys l’original però el 1873 es va decidir substituir-lo per una còpia també feta amb marbre blanc. Però el viatge a Florència no està complet si no es veu l’obra original del geni de Caprese Michelangelo, la localitat de la província de l’Arezzo on va néixer l’artista. Caldrà gratar-se una mica la butxaca –l’entrada a la Galeria de l’Acadèmia on es troba el David costa 20 euros–, però la inversió val molt la pena siguis o no un amant de l’art.

Etiquetes:

Veure el David en el seu emplaçament actual és un gaudi per als sentits. El visitant es queda embadalit amb les mides de l’escultura. Són 5,1 metres d’alçada i 5.572 quilograms de pes. Amb una mica d’imaginació es pot entendre per què Miquel Àngel va trigar quatre anys a fer el seu David. El va començar l’any 1501 i el va acabar el 1504. Encàrrec de l’Òpera del Duomo de la catedral de Santa Maria del Fiore de Florència, l’escultura representa el rei David bíblic en el moment previ a enfrontar-se amb Goliat, i va ser acollida com un símbol de la República de Florència davant l’hegemonia dels seus dirigents enderrocats, els Mèdici, i l’amenaça dels estats adjacents, especialment els Estats Pontificis.

De l’espectacular escultura, dues característiques no passen desapercebudes pel visitant. La mirada i la mà dreta del David. I és que les proporcions del David no es corresponen exactament amb les de la figura humana: el cap, les mans i el tors són més grans del que estipula segons les proporcions clàssiques.

La Galeria de l’Acadèmia no és un museu gran, és més aviat petit si es compara amb el gran museu de Florència, la Galeria Ufizzi. Una altra visita imprescindible si es va a la capital de la Toscana. És el museu més visitat d’Itàlia conjuntament amb les Galeries Vaticanes i requereix hores de visita.

I és que Florència mereix com a mínim tres dies d’estada per poder gaudir-la com cal. És una ciutat que és un museu a l’aire lliure.

 NO T'HO PERDIS

VISTES ÚNIQUES
Una estada a Florència requereix la visita a la Piazzale Michelangelo. S’hi ha d’anar a última hora de la tarda, a peu o en autobús, per gaudir de la vista de Florència. Una fotografia que no pot faltar en qualsevol viatge a la capital de la Toscana.
Piazzale Michelangelo

Piazzale MichelangeloG.C.

tracking