REAL ALCÁZAR, SEVILLA (ESPANYA)

Palau emblemàtic

Real Alcázar

Real AlcázarZ.B.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Si estàs planejant una escapada a aquesta ciutat espanyola no et pots perdre la visita al Real Alcázar de Sevilla. Un esplèndid conjunt palatí on podràs contemplar construccions de diversos estils arquitectònics units per preciosos jardins. El palau original es va edificar a l’alta edat mitjana. Se’n conserven alguns vestigis d’art islàmic i, de l’etapa posterior a la conquesta castellana, un espai palatí mudèjar i un altre d’estil gòtic. En reformes posteriors es van afegir elements renaixentistes, manieristes i barrocs. És un dels palaus en ús més antics del món. Un palau que ha viscut diferents etapes en el temps, des de final del segle XI fins als nostres dies, i que des dels murs ha contemplat la influència de les diferents cultures que han passat per Sevilla.

Els jardins constitueixen un element fonamental de l’Alcázar. Són els més antics de la ciutat i des de la seva creació han patit grans alteracions que han transformat el seu traçat primitiu. A la baixa edat mitjana hi havia configurat un alcàsser amb edificis de diferents èpoques, petits patis enjardinats i grans hortes. La part dels jardins és molt extensa i en general tot l’Alcázar és enorme, el millor és posar-se unes vambes i una gorra per suportar la calor i poder gaudir al màxim de la visita.

Baixant unes escales, a tocar de l’estany de Mercuri, hi ha el jardí de la Dansa. Aquest jardí va ser realitzat a la dècada del 1570. Per un passatge es pot accedir als banys de María Padilla, molt visitats normalment per tothom i que daten del segle XII. Destaquen dins del palau el pati de les Donzelles, amb uns bellíssims sòcols de rajoles, o el pati de les Nines, que compta amb una interessant col·lecció de capitells. Magnífiques aportacions renaixentistes van enriquir el cabal artístic del Real Alcázar, com l’admirable altar de rajoles que es troba a l’oratori dels Reis Catòlics o el retaule pictòric que es conserva a la cambra de l’Almirall, la Verge dels Navegants. Palau magnífic amb art i història miris on miris. La Unesco el va declarar Patrimoni de la Humanitat. Això sí, si no ets un amant de la calor i les altes temperatures millor visitar la ciutat fora dels mesos estivals.

El palau no et deixarà indiferent i si agafes la visita guiada aprendràs un munt de coses sobre la història d’aquest recinte emblemàtic.

NO T'HO PERDIS

PLAÇA D’ESPANYA
Lloc imprescindible de visitar. Hi ha 48 bancs dedicats a les províncies espanyoles que estan decorats amb rajoles de colors. La plaça està rodejada de jardins i hi ha una ria travessada per quatre ponts que pots recórrer amb barca.

Plaça d'Espanya

Plaça d'Espanya

tracking