Disminució del nombre d’apartaments turístics sense regularitzar

L’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic i la Unió Hotelera destaquen “l’esforç” del Govern per evitar l’intrusisme

46170.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Així ho va explicar la presidenta de l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic (AEAT), Valérie Lackner. “El nombre de pisos il·legals ha baixat. Quan va esclatar tota la comercialització per internet el 2008 i el 2009 n’hi havia molts, però ara ja no són tants”, va assegurar, remarcant, això sí, que encara se’n poden trobar alguns tant a la zona del Tarter com al Pas de la Casa. En aquest sentit, es va mostrar satisfeta amb la tasca de control que s’ha dut a terme des de l’executiu, especialment des de l’estiu passat. “Estem contents amb la feina i els controls que ha fet el ministeri [de Turisme]”, va destacar, si bé va admetre que són unes pràctiques difícils de controlar. En la mateixa línia es va manifestar el portaveu de la Unió Hotelera, Oscar Julian. “Ens consta que el ministeri ha fet un esforç important de recerca i hi ha hagut un seguiment exhaustiu d’aquells apartaments que no estaven regularitzats”, va apuntar. Així, hi va afegir que molts dels pisos que estan en una situació “potser d’alegalitat” ara s’han pogut regularitzar. Així doncs, va deixar clar que “el nombre d’apartaments no ha anat a la baixa, sinó al contrari, ha augmentat. Però és l’efecte que ha tingut el fet que molts dels il·legals ara estiguin registrats”.

DificultatsMalgrat reconèixer la tasca de l’executiu, tant els uns com els altres admeten que evitar l’intrusisme en el sector és una tasca complicada. “Hi ha coses a millorar. L’intrusisme que es produeix gràcies a algunes pàgines web és molt difícil de controlar”, va matisar Lackner. Tot i així, tenen confiança que la nova llei d’allotjaments turístics ajudi a acabar de millorar la situació. “La modificació de la llei pot ser un pas endavant. Ens han dit que hi haurà una unitat d’inspecció que s’encarregarà específicament d’això”, va manifestar la presidenta de l’AEAT. També Julian va fer el mateix apunt. “El missatge que s’ha transmès és que amb la nova llei tota aquesta part quedarà solucionada”, va explicar. Un altre factor que els pot haver afavorit, segons Lackner, és que els clients “ara també miren molt més allò que contracten. Són més conscients de com funciona internet, hi ha més conscienciació amb la regularització i també es mira la qualitat i els serveis que s’ofereixen”. Cal recordar que l’estiu passat el Govern va anunciar que s’havien pogut legalitzar uns dos-cents immobles del mig miler que s’havien detectat en anuncis a pàgines web i que no disposaven dels permisos corresponents. Per aconseguir-ho, es va fer una anàlisi acurada d’una quinzena de portals web estrangers i després es va provar de localitzar tots els seus titulars. No obstant això, el ministre Francesc Camp va admetre que les eines de què es disposa són limitades i que la nova llei ha de permetre capgirar la situació.

tracking