La cavalcada dels Reis comptarà amb 19 carrosses i 500 participants

19 carrosses i més de 500 persones acompanyaran Ses Majestats a la cavalcada, en què es repartiran més de 4.000 quilos de caramels

46229.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que hi haurà desfilada reial a les set par­ròquies, la cavalcada més important serà, com ja és tradició, la que recorre el centre d’Andorra la Vella i Escaldes. Aquest any el recorregut s’iniciarà a la plaça Guillemó de la capital –el sentit de la desfilada s’inverteix en cada edició–, a dos quarts de set de la tarda, i la previsió és que finalitzi dues hores més tard a l’escaldenca plaça Coprínceps. Com ja és habitual, la ruta tindrà com a eix central les avingudes de Meritxell i Carlemany, si bé igual que el 2015, el traçat no passarà per la plaça de la Rotonda, ja que la instal·lació de l’arbre de Nadal gegant impediria el pas de les carrosses. Per aquest motiu, la comitiva seguirà per Doctor Mitjavila, travessarà el pont de París i reprendrà Meritxell per l’avinguda Consell d’Europa. Ja a Escaldes, girarà per l’avinguda Copríncep De Gaulle i farà la volta per l’avinguda de les Escoles, per finalitzar la cavalcada a la plaça Coprínceps. Serà en aquest punt on els infants podran lliurar personalment les cartes als Reis d’Orient. Tanques als carrers principalsUn total de 19 carosses i més de 500 persones acompanyaran els Reis durant de la desfilada, en què aquest any s’han volgut potenciar tots els aspectes relacionats amb la seguretat. Ho va remarcar Patty Bafino, directora del departament de Cultura del comú d’Andorra la Vella, l’entitat que, conjuntament amb la Unió Pro-turisme d’Escaldes-Engordany, organitza l’esdeveniment. Bafino va comentar que “la col·laboració amb Protecció Civil s’ha intensificat per evitar qualsevol incidència, també es col·locaran tanques als carrers principals per facilitar el trànsit de les car­rosses”. En aquests vehicles, a més, “s’han reforçat les baranes i s’ha millorat la il·luminació, amb sistema LED”, va ressaltar. Bafino també va assenyalar que enguany es repartiran més de 4.000 quilos de caramels, tots aptes per al consum entre les persones celíaques, i va posar en relleu que, com ja es va fer en l’edició anterior, l’acte comptarà amb la col·laboració de membres del departament de Joventut i Voluntariat del Govern. Poc abans de la cavalcada, els Reis visitaran el centre cultural la Llacuna, on prendran un petit refrigeri i des d’on començaran a saludar els nens i nenes que assisteixin a la cavalcada. Durant el matí, però, també tindran l’agenda força ajustada, ja que es dedicaran a visitar diversos centres “per recollir les cartes i fer arribar els regals a aquelles persones que no poden desplaçar-se”, va destacar Bafino. Així, faran un recorregut per l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i la residència l’Albó, el centre sociosanitari el Cedre, la residència Clara Rabassa, l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i la casa pairal d’Escaldes-Engordany.

Altres cavalcades

Canillo La cavalcada començarà a les sis de la tarda a l’edifici Perecaus i finalitzarà al Palau de Gel.

Encamp Els Reis Mags recorreran els carrers del poble a partir de les sis de la tarda, acompanyats d’una cercavila. El recorregut acabarà a la plaça dels Arínsols.

Pas de la Casa Ses Majestats faran una baixada de torxes per les pistes d’esquí a les set de la tarda.

Ordino El centre de la parròquia acollirà els actes, que inclouen una funció d’‘Els pastorets’, a partir de les set de la tarda.

La Massana La cavalcada pels carrers del poble començarà a les cinc de la tarda i finalitzarà a la plaça de les Fontetes.

Sant Julià La ruta, entre la Riberola i la plaça Germandat, comença a les sis.

tracking