Soldeu acollirà una clínica de fertilitat i una altra d’estètica

L’Institut de fertilitat Marquès i la Clínica de cirurgia plàstica del doctor Granado s’instal·laran en una zona adjacent al complex de l’Hotel Hermitage

46225.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons diverses fonts properes als projectes, els dos centres tenen tancats acords per instal·lar-se a la zona hotelera al voltant de l’Hermitage. L’objectiu és combinar l’oferta d’hotels a Soldeu amb els tractaments sanitaris per als turistes, combinant els tractaments amb les estàncies. Tant el projecte de fertilitat com el de la clínica d’estètica provenen d’inversió el cent per cent estrangera i estan dins dels objectius que es fixa el programa Actua per potenciar el turisme sanitari. L’Institut Marquès estarà situat en un edifici annex que es començarà a construir en breu. La intenció és que el servei ja estigui en funcionament al juny. L’espai serà d’aproximadament uns 600 metres quadrats, segons fonts properes al projecte, on s’ins­tal·larà un laboratori de fecundació, el de preimplantació i les consultes. Els professionals, biòlegs i metges vindran de fora i les infermeres, traductors i personal d’administració es buscaran a Andorra. En el futur la idea, un cop consolidada la iniciativa, preveu la possibilitat de formar gent del país en aquest camp. L’Institut Marquès és un dels més prestigiosos en fertilitat en l’àmbit mundial. La voluntat és col·laborar també amb els ginecòlegs del país. La part important de la clientela, però, es preveu que sigui forana. El temps que duren els tractaments de fertilitat (que poden costar entre sis mil i vint mil euros) les pacients estarien allotjades als hotels de Soldeu per poder fer un seguiment constant. L’edifici on s’ubicarà l’institut estarà directament connectat amb els establiments hotelers de la zona de l’Hermitage. El centre és present en diferents països però a Andorra es busca disposar d’un espai de luxe similar als que s’estan oferint a Suïssa, amb un entorn idíl·lic i tranquil. El doctor Agustín Granado ja està treballant actualment a Andorra però en el futur crearà la clínica dins de l’espai hoteler de Soldeu. L’obertura, però, en aquest cas encara no té data. En aquest cas també es tracta d’atreure clients d’alt poder adquisitiu que s’allotgin en els hotels mentre duren els tractaments. El doctor Granado oferirà als turistes trasllat des de l’aeroport, assistència en la reserva de vols, trasllats de l’hotel a la clínica, reserves d’allotjament, serveis de recuperació i intèrprets. Granado és doctor cum laude especialitzat en cirurgia general i cirurgia plàstica, estètica i reparadora. Els tractaments que oferirà seran d’augment o reducció de mames, elevació i /o reconstrucció mamària, rejoveniment facial i rinoplàstia.

L'INSTITUT ONCOLÒGIC BASELGA I ELS BRUGADA ESTAN A PROP

El triumvirat sanitari de prestigi amb què treballa el Govern incloïa el vessant de fertilitat amb l’Institut Marquès, l’Institut Oncològic Baselga i una clínica de cardiologia dels germans Brugada. Tant l’Institut Oncològic Baselga com la clínica Cardiològica dels germans Brugada es troben actualment desenvolupant els projectes. Es troben en la fase de decidir quins són els serveis que finalment oferiran a Andorra. També estan mirant diferents locals per establir on situen les instal·lacions. En la fase en què es troben encara no han formalitzat la petició d’inversió estrangera, però estan constantment en comunicació amb Actua, que els va guiant respecte al desenvolupament del procés. Segons fonts properes a les iniciatives, tot s’està desenvolupant en el calendari previst i encara que no hi ha data d’obertura fixada sí que s’ha establert que hauria de ser durant els propers mesos. En ambdós casos es tracta d’inversió estrangera al cent per cent amb voluntat d’anar especialment dirigida al turisme sanitari, però també en els dos casos es té en compte que donarà al mateix temps servei a gent del país. Govern s’havia fixat aquestes tres iniciatives, incloent l’Institut Marquès, com a prioritàries perquè han de formar la pedra angular del projecte per convertir Andorra en un espai de referència per al turisme sanitari d’alt standing. És precisament el vessant de salut el que més està avançant dels diferents clústers que s’havien platejat des de la iniciativa Actua, que en té d’altres en cartera.

tracking