La meitat dels treballadors de BPA han deixat l’empresa

Dels aproximadament 230 empleats que tenia l’entitat a l’estiu ara es calcula que en queden uns 115

46341.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dels 230 treballadors amb què comptava l’entitat actualment en queden uns 115, segons van informar fonts properes als empleats. La major part dels que han deixat l’empresa ho han fet perquè han buscat alguna sortida laboral i només una minoria han estat acomiadats. I una part dels que han fet fora han arribat a aquesta situació per motius disciplinaris. Fins al moment no ha tingut lloc cap acomiadament massiu. Fonts dels treballadors van explicar que la sensació generalitzada és de pessimisme respecte a quedar-se a BPA esperant una possible reubicació posterior. El fet que encara no s’hagi produït el traspàs d’actius de l’entitat cap a Vall Banc ha fet que no s’hagi començat a traspassar treballadors. En aquesta espera, una part important de la plantilla ha decidit que el millor era buscar una alternativa fora de l’entitat. Entre els empleats, segons diverses fonts del col·lectiu, no hi ha gaires esperances d’un final feliç de la història amb un traspàs en bloc del personal a un nou banc comprador. Una part important dels que encara queden pensa que finalment BPA quedarà en mans, sigui totalment o en part, d’alguna altra entitat nacional. I amb aquesta opció és dóna per fet que la majoria dels empleats no tindran continuïtat.

Indemnització del conveniLes mateixes fonts van comentar que una part dels que encara resten estan en espera del final del serial perquè arribi el moment que siguin acomiadats i cobrar la indemnització pactada en el conveni. Entenen que les condicions que es van aconseguir són relativament bones i per tant els surt a compte esperar que el banc es vengui i es facin efectius els acomiadaments. Hi ha dos punts que conviden al pessimisme dels empleats. D’una banda, segons les mateixes fonts, consideren que s’han incomplert tots els terminis que se’ls havien comunicat respecte a la resolució de la situació. De l’altra, es mostren molt crítics respecte a l’escassíssima informació que tenen respecte a quines són les opcions reals que un banc forà es quedi BPA. Durant tots aquests mesos han anat fent majoritàriament la feina derivada de l’anàlisi dels comptes de l’entitat amb l’obligació de fer els KYC (Know Your Client) dels clients del banc. Però a dia d’avui no veuen que el final del banc pugui tenir una sortida que vagi en la línia dels seus interessos. Fins i tot ja han deixat de preocupar-se per qui passa i qui no passa a Vall Banc vist que ni tan sols tenen clar que aquesta entitat arribi a operar mai perquè no hi ha encara corresponsals.

SENSE NOTÍCIES DE LA RESOLUCIÓ DE LES AUTORITATS NORD-AMERICANES

Quan falten dos mesos perquè es compleixi un any de la nota del Tresor contra Banca Privada no hi ha cap indici d’una resolució final per part de les autoritats dels Estats Units. La nota era a efectes pràctics una proposta de resolució a la qual es podien presentar al·legacions abans que fos ferma. Des del març el Tresor no ha fet públic quin és el resultat final i, segons diverses fonts properes al cas, no es té clar si ni tan sols hi haurà resolució. Les mateixes fonts van indicar que en aquest tipus de casos el Tresor no ha de fer el dictamen final sobre si els indicis que assegurava tenir sobre si Banca Privada era una entitat de primer ordre en risc de blanqueig estaven justificats o no. Els efectes de la simple advertència són tan devastadors que el càstig ja s’imposa directament des que es fa pública sense haver d’esperar la sentència. Cal recordar que el Tresor dels EUA va anunciar que en cas que es confirmessin les sospites sobre Banca Privada es prohibiria a l’entitat operar en dòlars a més d’una teòrica multa milionària. El fet que advertís en la nota del risc d’operar amb BPA a qualsevol entitat va fer que la mort del banc es produís en aquell mateix moment sense haver d’esperar els efectes (la mort també) en cas que es prohibís operar en dòlars o amb entitats relacionades amb els EUA.

tracking