Dos detinguts per robar en un cotxe a Escaldes

La policia deté dos residents per una temptativa de furt i per endur-se tabac d’un vehicle

46366.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els fets que s’atribueixen als dos detinguts, de nacionalitat espa­nyola i portuguesa, respectivament, van succeir els dies 30 de desembre i 1 de gener. El primer van intentar, sense èxit, accedir a l’interior d’un establiment d’Andorra la Vella. Segons van explicar fonts policials, van poder manipular el vidre d’una finestra per col·lar-se a l’interior però es van trobar amb un segon obstacle, una porta metàl·lica, que ja no van poder salvar. Dos dies després haurien comès un segon acte delictiu i en aquest cas sí que es van endur botí: tabac valorat en uns 4.600 euros que estava guardat en un vehicle estacionat en un aparcament particular de la parròquia d’Escaldes. Els propietaris es dediquen al comerç de cigarretes. L’enquesta duta a terme pel cos de policia va permetre determinar, van indicar des del cos d’ordre, la relació entre els dos fets i la identitat dels presumptes autors, que van ser arrestats el 7 de gener i posteriorment empresonats a la Comella per ordre del batlle.

Més detencionsLa policia va realitzar nou arrestos més durant la setmana passada. El dia de Reis va detenir un resident argentí per agredir la seva parella i un turista francès per injuriar agents del cos de policia. Durant la setmana també es van detenir dos turistes per possessió d’estupefaents i cinc homes (quatre residents i un turista) per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

REPORTATGE

L’ham d’una herència

Redacció - Andorra la Vella

Un empleat d’un banc informa un particular a través d’una carta que un dels seus clients ha mort deixant una gran fortuna i sense hereus i li fa creure que pot esdevenir beneficiari del llegat avançant alguns diners. La carta no és ciència-ficció. La policia té constància que n’han arribat algunes al país. Però alerta que el que sí que és ciència-ficció i un intent d’estafa és la suposada herència sense amo. El cos d’ordre va voler fer un avís públic per evitar possibles víctimes i per informar que si algú ha caigut en el parany n’ha de fer la corresponent denúncia. Ara per ara, van assegurar, no hi ha constància de cap perjudicat. Agents del cos sí que han vist les cartes: tenen el logotip d’una entitat bancària del país i, fins i tot, suplanten la identitat d’un empleat del banc per aparentar veracitat. La policia va posar de manifest que es tracta d’una varietat de la coneguda com a estafa de les cartes nigerianes perquè va ser en aquell país africà on va néixer. Ara, però, s’ha expandit per d’altres territoris, se n’emeten des d’Europa també, i se’n coneixen diferents modalitats. En essència, la característica comuna és que els presumptes estafadors es posen en contacte amb la víctima a través d’una carta o variacions (també fax o correu electrònic) i li proposen un negoci que sempre va lligat al fet que s’avancin diners o dades bancàries. En els casos més extrems –la policia va assenyalar que “afortunadament al Principat no tenim constància que se n’hagi produït cap”– la víctima arriba a viatjar al país d’origen del negoci per reclamar o interessar-se’n posant en risc la seva integritat. El cos d’odre recomana no respondre a aquestes cartes –que arriben al domicili amb el nom i cognom de la que pot convertir-se en víctima de l’engany– i en cap cas enviar dades personals o bancàries o avançar diners. És aquesta la voluntat de l’estafa, que les víctimes creguin que poden obtenir una fortuna (en aquest cas d’una herència però també n’és força popular el premi de loteria) i acabin posant en risc el seu propi patrimoni personal entregant diners a uns desconeguts. El cos d’ordre va fer una crida demanant que si algú ha estat víctima del frau fent algun pagament o facilitant dades com un compte bancari o el número de targeta ho posi en coneixement de la policia.

tracking