La comissió de la funció pública recorda que ha de supervisar les lleis

Es queixa que no ha rebut les noves normes
dels cossos especials per poder fer l’informe

46370.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió consultiva de la funció pública ha donat un toc d’atenció al ministre de Justícia, Interior i Afers Socials, Xavier Espot, tot recordant-li que les modificacions de les lleis de la policia, el cos d’agents penitenciaris i la nova norma dels bombers “han de ser supervisades” per l’òrgan. Recalca que per entrar les noves normatives a tràmit parlamentari “requereixen l’informe preceptiu”. El ministeri està ultimant els darrers detalls de les lleis, que voldria entrar a tràmit parlamentari abans d’acabar el mes. És per aquesta raó que la comissió, que inclou tres membres dels sindicats i tres de l’administració general, designats pel Govern, recorda que encara no ha rebut cap dels tres textos legals. Tampoc no ha rebut convocatòria per a una trobada immediata per a aquests fins. A més, assenyala que es tractarà d’un treball “feixuc que no es pot limitar a una única sessió”. I és que les modificacions legislatives inclouen aspectes conflictius com ara la supressió dels complements per no fer vaga per als nous efectius que entrin al cos de policia i al dels agents penitenciaris o, en el cas dels bombers, suposa un redactat “complex” en tractar-se de la primera norma específica. En tot cas, l’informe de la comissió serà preceptiu però no vinculant.

Sentència que ho avalaDes de la comissió es recorda que una sentència del Tribunal Constitucional, del febrer del 2013, avala aquests fets. En aquells moments es va denunciar que Govern havia vulnerat “els drets dels treballadors” en no convocar el consell consultiu abans d’entrar a tràmit parlamentari el projecte de llei de les retallades salarials als funcionaris. Així, la resolució va obligar l’executiu a convocar a la comissió perquè dugués a terme l’informe. A més, des de la comissió recorden que aquest mecanisme s’ha emprat a posteriori amb altres modificacions normatives que afecten els empleats de la funció pública. És el cas de la nova Llei de les pensions, en què sí que es va convocar el consell perquè aportés l’informe sobre la norma, que s’hi va adjuntar quan va entrar a tràmit.

ALCOBÉ FA UN PRIMER ACOSTAMENT ALS SINDICATS

El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha convocat tots els sindicats de la funció pública per a aquesta setmana. Després que el cap de Govern, Toni Martí, hagi decidit que sigui el seu ministeri el que es faci càrrec de la secretaria d’Estat de la Funció Pública, Alcobé ha optat per fer un primer pas d’acostament als col·lectius de treballadors. Així, rebrà els representants de tots els sindicats, un per un, al llarg d’aquesta setmana. El ministre ha justificat la trobada recordant-los la voluntat de l’executiu de reformar la Llei de la Funció Pública, que és del 2000. Cal recordar que l’executiu es va comprometre a dur-la a terme en el termini de dos anys i que ja n’ha passat un. Paral·lelament a les trobades previstes, Alcobé ha fet arribar una carta als més de 2.000 treballadors de l’administració general en la qual els explica el seu recent nomenament i els parla de la futura reforma de l’administració. També els recorda “la feina realitzada en els últims anys”, emfasitzant en “la creació i regulació del pla de pensions que ha permès constituir una garantia per a tots els treballadors de l’administració”. El ministre els explica que treballaran “per la millora contínua de la gestió” i insta els empleats “a seguir treballant en equip”. Paral·lelament, també mostra als empleats la seva disposició “per rebre suggeriments i aportacions de millora amb relació a les tasques, procediments o aspectes que puguin ser objecte de revisió o reforma”. Finalment, avança que treballaran “per fomentar un canal de comunicació directa amb els treballadors”.

tracking