Pal-Arinsal tornarà a tancar amb beneficis

La facturació dels mesos d’hivern està “bastant per sobre” del mateix període de l’any passat

46371.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tothom parla amb “prudència” i sense voler-se aventurar gaire perquè encara queden 90 dies d’esquí per davant, però el cert és que els responsables de l’estació de Pal-Arinsal confien que es tancarà l’exercici amb beneficis per tercer any consecutiu. I és que durant els mesos d’hivern, la facturació està sent “superior” a la de la temporada passada. El cònsol major de la Massana, David Baró, va assegurar que “la temporada va bé perquè s’ha fet la Puríssima, perquè hi ha hagut poca neu a l’entorn i la gent ha vingut. Hem fet unes bones festes”, i en aquest sentit va indicar, sense donar xifres concretes, que pel que fa a la facturació “estem bastant per sobre de l’any passat”. En la mateixa línia es va manifestar el director general d’EMAP, Josep Marticella, que va remarcar que “hem millorat el pressupost i tot apunta que després d’un bon estiu i si l’hivern continua així, complirem l’objectiu i serà el tercer any consecutiu amb números positius”. En aquest sentit, va recordar que durant els dies de Nadal l’ocupació a les pistes ha estat un 10,2% superior a la del mateix període de l’any passat i que els mesos d’estiu, la facturació va incrementar-se un 30% respecte del 2014. “Podem estar molt contents perquè moltes estacions del Pirineu no han tingut les bones condicions de neu que hem tingut nosaltres”, va assegurar. Un dels elements que han contribuït a millorar els números aquest darrer més és l’increment de la despesa mitjana que fan els esquiadors a les pistes. Marticella va explicar que l’increment s’ha donat en diferents àmbits, tant en la compra de forfets com en les activitats, l’escola d’esquí o la restauració. En aquest sentit, malgrat la prudència, Baró va manifestar que “estem bastant contents”. Així que “si la neu continua aguantant i podem tancar la temporada a final d’abril, entre que hi va haver un bon estiu i si tenim un més bon hivern, els números continuaran sent verds”. Cal tenir present, també, que l’estació ara elabora el pressupost sense tenir en compte els dies del pont de la Puríssima, per tant, és un dels elements clau per millorar els resultats.

AccionsD’altra banda, David Baró va recordar que el dia 15 el comú farà efectiva la recompra d’accions preferents d’EMAP per un valor d’1,5 milions. També la societat recomprarà pel mateix valor, de manera que els nombre de títols en mans dels bancs es reduirà en tres milions, quedant en 16 milions d’euros.

OCUPACIÓ HOTELERA DEL 90% DURANT LES FESTES

Malgrat que encara no disposa de dades definitives, el sector hoteler fa un balanç positiu de les festes de Nadal. Segons va explicar el portaveu de la Unió Hotelera, Oscar Julian, les dades “s’han ajustat a les previsions inicials” i la setmana més forta va ser la compresa entre el 26 de desembre i el 3 de gener. Així, aquests dies els hotels del país van arribar a superar el 90% d’ocupació. Del 4 al 8, les dades tampoc són dolentes, però queden per sota. Concretament durant la setmana passada l’ocupació mitjana va estar per sobre del 85%. Julian va assegurar que al sector “hi ha satisfacció general per les xifres de negoci” que s’han registrat. A més, un altre element que s’ha pogut millorar respecte al mateix període de l’any passat són les tarifes. El portaveu de la UH va assegurar que a falta de dades definitives “hi ha hagut un preu de venda més alt”. Oscar Julian, a més, va explicar que les xifres d’ocupació del Nadal varien segons el calendari, en funció de com s’escauen els dies de festa.

tracking