Espot afirma que duran les lleis a la consultiva

El ministre explica que les noves normes s’acabaran de consensuar amb els sindicats, abans d’enviar-les a la comissió i entrar-les a tràmit

46389.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de les queixes dels col·lectius i que la comissió “recordés” que han de veure els textos, Espot va voler explicar que encara treballen en les normes. La modificació de la Llei del cos d’agents penitenciaris i la nova norma dels bombers –fins ara es regulaven amb la dels funcionaris de l’administració general–comporten canvis més complexos, com ara les “graelles salarials que s’estan acabant de detallar. Tan aviat com ho tinguem els ho farem arribar als sindicats”, va avançar el ministre. Des del Sindicat Penitenciari Andorrà i l’Associació de Bombers d’Andorra es queixaven que feia mesos que no es reunien amb el ministre i que no havien rebut respostes a les seves aportacions a les lleis. En aquest sentit, Espot va esclarir que s’“estan tenint en compte les observacions” i va preveure que “en unes tres setmanes podrem enviar els textos als sindicats, consensuar-los amb ells i fer-los arribar a la comissió consultiva”. “Un cop emeti el seu informe, entraran a tràmit parlamentari. En cap cas es farà abans”, va assegurar el ministre. El posterior pas serà el debat al Consell General.

La de la policia, més avançada En el cas de la modificació de la Llei de la policia, Espot va reconèixer que el procés “es troba més avançat”. El text, amb les aportacions dels sindicats, ja ha estat enviat novament a aquests dar­rers. “Ens han demanat dues setmanes més per poder-se mirar bé la llei”, va explicar el titular d’Interior. Un cop s’hagi consensuat amb el col·lectiu de treballadors, com en el cas dels penitenciaris i bombers, la llei serà transmesa al consell de la policia –que fa les funcions de la comissió consultiva de la Funció Pública en el cas de la policia–, que emetrà l’informe preceptiu per acompanyar el text en el moment que entri a tràmit parlamentari.

tracking