Els cònsols d’Encamp s’apugen el salari amb una paga extra

Els mandataris rebran 4.150 euros més l’any, uns diners que es compensen reduint 2.850 euros el sou dels consellers de la minoria

46406.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Segons la informació a què ha tingut accés el Diari, l’equip de govern ha decidit retornar la tretzena paga a tots els membres de la corporació, però alhora es modifica el salari brut mensual, de manera que mentre que els cònsols i els consellers de la majoria percebran més diners en el global de l’any, els de la minoria veuran reduïda la retribució. I és que a diferència del mandat passat, quan només hi havia un únic sou per als cònsols i un altre per a la resta de consellers, ara s’ha decidit distingir entre cònsols, consellers de comú i consellers amb presidència de comissió. Així doncs, els cònsols passaran de cobrar 4.800 euros bruts mensuals amb dotze pagues (57.600 euros anuals) –tal com reflecteix l’acta del consell de comú celebrat el 19 de gener del 2012 i en la qual es fixaves les remuneracions– a 4.750 euros bruts amb 13 mensualitats (61.750 euros l’any). Això fa que vegin incrementat el seu salari anual en 4.150 euros (un 7,2% més). Pel que fa a la resta de membres de la majoria, passaran a cobrar 400 euros més cada any. Segons la documentació consultada pel Diari, s’ha previst que els presidents de comissió percebin 1.600 euros bruts al mes en tretze pagues, que suposa una despesa global anual de 124.800 euros. Aquesta xifra es correspon a la suma dels salaris de sis consellers, és a dir, que queda clar que és la previsió que es fa per a la resta de membres de la majoria comunal.

MinoriaAquests increments es veuen compensats, directament, per la reducció substancial que patiran els consellers de la minoria. Fins ara cobraven els 1.700 euros bruts mensuals (amb dotze pagues) establerts per a tots els consellers de la corporació, però ara la previsió és pagar a quatre membres de la corporació (els nombre de consellers que hi ha a la minoria) 1.350 euros bruts al mes amb 13 pagues. En aquest sentit, veuran reduït el seu salari anual en 2.850 euros, passant de percebre un total de 20.400 euros a 17.550. Malgrat tots aquests canvis, cal destacar que la partida global destinada a les retribucions dels càrrecs polítics de la corporació d’Encamp es redueix amb relació a l’aprovada ara fa quatre anys. Així doncs, en total el comú destinarà 318.500 euros a pagar sous polítics, 700 euros menys que en el mandat passat. De fet, en l’acta d’ara fa quatre anys es feia especial èmfasi en el canvi en les retribucions que permetin un estalvi important en aquest concepte. Es deixava clar que només hi havia dos tipus de salaris a diferència del que s’havia fet “tradicionalment”, establint una remuneració específica per als consellers a ple temps, els presidents de comissions i reduint una paga. S’especificava que l’objectiu de la proposta era “doble: que tots els consellers tinguin la mateixa remuneració i estalviar recursos importants per al comú”. D’aquesta manera es produïa un estalvi d’uns 80.000 euros en la partida (quasi un 25%), passant de 399.000 a 319.000 euros anuals.

tracking