Roben uns 4.000 euros de les oficines centrals d’una asseguradora
Els lladres van entrar la nit de dissabte a diumenge a les oficines d’Assegurances Generals i es van endur uns quatre mil euros
Els lladres van forçar l’entrada i van obrir diverses caixes fortes de l’empresa. Una primera valoració per part de l’entitat, segons fonts properes a la investigació, fixa en uns quatre mil euros la xifra que s’haurien endut. Es tracta d’una valoració provisional perquè com que eren caixes a les quals tenien accés diferents empleats i càrrecs de l’empresa encara no se sap de forma definitiva tot l’efectiu que s’hi guardava. Els lladres van tenir moltes hores per regirar les oficines. Van localitzar les diverses caixes fortes i es van dedicar a buscar les claus per obrir-les. En alguns casos les van trobar, però dues van haver de forçar-les. Per forçar el pany van utilitzar una espècie de llança tèrmica (bufador) que fon el metall de la porta. L’ús d’aquesta eina, segons altres fonts policials properes a la investigació, denota que els assaltants estaven preparats i podrien ser professionals o semiprofessionals. A banda d’obrir les caixes també van dedicar-se a regirar totes les taules i els calaixos. Ho van fer amb força, trencant material. Les destrosses dins de les oficines encara s’han d’acabar de quantificar, però les primeres avaluacions apunten que els costos dels desperfectes seran molt més importants que els diners que es van endur. Cal recordar que a més de trencar la porta i fer malbé material de les oficines també van inutilitzar dues caixes que tenen un cost econòmic molt alt.
Càmeres i empremtesLa policia té oberta una investigació arran de la denúncia que va presentar la companyia d’assegurances. La recerca se centra a analitzar les càmeres de la zona per si haguessin captat els lladres en el desplaçament cap a les oficines. Un altre aspecte important de la investigació és l’anàlisi d’empremtes digitals perquè, segons fonts properes al cas, segurament algun dels lladres en podria haver deixat alguna que fos utilitzable. Les mateixes fonts van destacar que els assaltants no van anar amb gaire compte, sinó que van optar per fer les coses de pressa i sense miraments. Fonts policials van explicar que el delicte està qualificat com de furt amb força perquè no hi va haver ni amenaça ni perill per a persones. Quan aquestes circumstàncies es donen es passa a qualificar l’acte delictiu com a robatori. La investigació es troba en un estat molt inicial però les primeres passes deixen entreveure que es tractaria presumptament de delinqüents forans. Els estris utilitzats i l’organització fan pensar en quelcom organitzat per gent amb experiència. A Andorra s’entén que no existeixen grups organitzats que es dediquin als robatoris o els furts amb força. En cas que es confirmi que són forans la possibilitat de capturar-los seria molt petita, perquè es dóna per suposat que després de cometre el robatori van poder abandonar el país. Aquest modus operandi comporta que quan es dóna l’avís del delicte els infractors ja es troben fora de les fronteres. Encara que fos aquest el cas la policia treballa per identificar-los, també amb les càmeres de trànsit, per poder fer una ordre de recerca internacional i demanar l’ajut de les policies veïnes.
DESPERFECTES MASSA CARS
Fonts properes al cas van comentar ahir que la circumstància de trobar-se furts on és molt més costós fer front als danys que no pas els diners robats és una situació molt habitual. Van posar com a exemple els robatoris que tenen lloc de tant en tant en establiments del país on per endur-se dos-cents o tres-cents euros que hi pot haver a la caixa trenquen aparadors, portes o vitrines que acaben sent molt més cars. Les mateixes fonts van comentar que a vegades els danys els paga una assegurança, però que hi ha altres casos on l’establiment no té cap servei contractat.