La formació d’hoteleria començarà al febrer
Els directius del Centre Superior es reuniran dilluns amb els establiments interessats
Estava previst que els mòduls comencessin aquest mes, però les vacances de Nadal han retardat l’obertura, segons va explicar ahir al Diari Ángel Campillo, el director de desenvolupament internacional del Centre Superior d’Hostaleria del Mediterrani, impulsora de la formació a Andorra. Campillo va detallar que els directius de l’empresa amb seu a València mantindran una reunió dilluns vinent a Andorra per acabar de perfilar quins establiments oferiran els cursos del centre als seus treballadors. Es tracta de mòduls de 50 hores destinats a treballadors en actiu del sector de l’hostaleria que consistiran en atenció directa, forneria i rebosteria, art culinari, serveis de bar i restaurant, servei de cambrer d’hotel i recepció d’hotel. La formació, que impartiran professionals qualificats en cuina i gastronomia, es realitzarà a les instal·lacions del Centre Cultural i de Congressos Lauredià en espera de les obres d’adequació de l’emplaçament definitiu, que s’ubicarà a l’edifici de Les Arades, a l’avinguda Rocafort, número 35. Un espai que serà el que acollirà la formació superior per a estudiants que es durà a terme a partir del setembre. El ministre d’Educació, Èric Jover, ja va anunciar al Diari que la intenció del Govern és impulsar titulacions oficials per donar cobertura legal a la formació superior en gastronomia i cuina del mes de setembre. En concret, es crearan titulacions oficials de l’Estat corresponents al grau mitjà en gastronomia i al grau superior en direcció de cuina que s’adaptarà a l’estructura formativa del Principat. Pel que fa als cursos que tal com va confirmar ahir Campillo començaran al febrer, duraran de dues a cinc hores al dia i s’adequaran a les necessitats dels establiments dels treballadors.