Ester Fenoll anuncia una reorientació del Servei d'Ocupació i la creació d'una àrea de polítiques d'igualtat

La demòcrata ha pres avui possessió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fenoll ha fet aquestes declaracions durant l'acte de jurament del seu nou càrrec i ha reconegut que tot i que es fan moltes coses bé “se'n poden fer altres millors”. Tanmateix, ha explicat que una de les intencions del ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, és fer un seguiment en primera persona d'alguns perfils d'aturats que s'han allargat en el temps i “potser són susceptibles d'altre tipus d'orientació”. A més, ha explicat que dins la reforma ministerial també s'ha previst la creació d'una àrea de polítiques d'igualtat que aglutinarà tot tipus de violència i que doni una major rellevància a la figura de l'agressor.

Després de la reordenació ministerial, Ester Fenoll, ha jurat aquest dilluns el seu nou càrrec com a secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació amb l'objectiu de revisar primer tota la feina feta per conèixer les polítiques engegades i decidir a quines se'ls podrà donar continuïtat.

Tot i que ha reconegut que encara desconeix detalls de la cartera d'ocupació, Fenoll ja s'ha compromès a reorientar el Servei d'Ocupació tenint en compte tots els implicats i elements del sistema perquè “es fan moltes coses bé però se'n poden fer altres millors”. En aquest sentit, la intenció del ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, és estudiar els perfils d'aturats cronificats per fer un seguiment més personalitzat i buscar un tipus d'orientació que s'adeqüi a les seves necessitats.

El cap de Govern, Toni Martí, ha explicat que una de les prioritats del Govern és donar un impuls a les polítiques d'igualtat, i ha considerat que Fenoll és la persona “idònia” per portar a terme aquesta tasca. La secretària d'Estat ha anunciat que es crearà una àrea específica que faci èmfasi en les polítiques d'igualtat que englobi tot tipus de violència i doni una major importància a la figura de l'agressor amb una revisió contínua perquè no recaigui en les seves conductes.

Pel que fa a les polítiques d'infància i joventut, hi ha prevista una revisió de la legislació per a adequar-la a l'època actual.

tracking