La cantant Alondra prepara un disc de pop electrònic

46516.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alondra –que té una molt llarga carrera a l’esquena, amb algunes nominacions als Grammy llatins, participacions al festival de l’OTI, en què va ser padrina d’una banda molt popular, els Menudo, s’ha mogut sempre en l’àmbit del pop, barrejat amb aires llatins. Canviar de continent (va descobrir Andorra pràcticament de casualitat en un viatge entre Catalunya i Lourdes, i s’hi va quedar) l’ha portat de pas a experimentar amb nous estils, el jazz i formats: acaba d’enllestir una sèrie de concerts per poblacions catalanes acompanyant la companyia Òpera Jove. Dues experiències que confia que tindran continuïtat al llarg de l’any que comença. I al final del qual presentarà el nou àlbum, el que enllesteix amb el seu productor habitual, l’italià Tulio Tonelli (que ha treballat amb gent com Paulina Rubio). L’àlbum, explica la mexicana establerta a Andorra, sortirà cap a final d’any, amb presentació a Miami, que és un dels enclavaments habituals de la carrera de la cantant (qui també s’ha passejat per teleno­vel·les produïdes al seu país). Una oportunitat indiscutible, reitera, per portar amb ella el nom d’Andorra. Sobretot perquè pretén gravar el vídeo promocional en paratges andor­rans. “Vull que es vegi el país, la bellesa de les muntanyes”, assegura, els mateixos paisatges que la van fer decidir a establir-s’hi. Pel que fa al contingut del disc, pop electrònic, amb temes escrits per Tonelli però també amb versions de temes de reines del pop com Avril Lavigne. La gravació i producció l’ha començat a fer simultaniejant-la amb els concerts amb què ha passejat per Sant Feliu de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Molins de Rei, Montcada i Reixac i Vilafranca, acompanyant l’Òpera Jove, una companyia creada per promoure la cultura operística entre el jovent. Cinc concerts saldats amb cinc plens, assegura, i viscuts com “una experiència meravellosa perquè el públic m’ha rebut amb un carinyo increïble”.

ABBA i la Verge de GuadalupeAlondra va ser convidada a participar en les actuacions –temes molt coneguts de films de Hollywood o de bandes com Abba– pel director de la companyia, Carles Muñoz. El nexe d’unió entre ambdós, Tonelli, el productor musical d’Alondra, que ja els havia posat en contacte fa temps. Una relació que va portar Muñoz i la seva dona, la soprano Alina Furman, a participar en les cantades que, en honor a la verge de Guadalupe, s’han organitzat a l’església parroquial d’Ordino. Una tradició molt arrelada a Mèxic que la cantant va voler impulsar a Andor­ra per ensenyar-la i compartir-la amb els nous veïns. De la seva incursió en el jazz encara no hi ha previst que en quedi constància gravada. Però tampoc no ho descarta, en el futur. En l’estil, tan allunyat del que li és habitual, es va endinsar per casualitat: va coincidir en un sopar amb el pianista francès Alain Guiu, home d’extensa trajectòria, que ha acompanyat gent com Sammy Davis Jr., Charles Aznavour o, fins i tot, Frank Sinatra. “Hi havia un piano i em va convidar a cantar amb ell, crec que van ser coses com Bésame mucho o La chica de Ipanema, i vam sentir que es produïa una química extraordinària”, recorda la vocalista. Tan satisfets es van sentir tots dos que després van protagonitzar alguns recitals, un parell per Andorra, en petit comité, i algun altre per la Costa Brava. “Ell em va ensenyar a cantar jazz, que té un fraseig diferent, una altra intenció i una altra manera d’utilitzar la veu”, explica. Però de seguida s’hi va sentir prou còmoda. “I fixa’t que a aquestes alçades de la meva carrera veig que van sorgint oportunitats diferents amb un gènere que acabo de descobrir, i és meravellós”, es complau. El dia de Sant Valentí protagonitzarà un concert al Buda, que acaba de reobrir portes amb nova programació. A la mateixa sala tornarà al mes de març, però en aquell cas ja de nou en clau de pop electrònic.

PERFIL

ALONDRA JAHEL, CANTANT

Un salt i el suport de david guetta

Alondra va fer el salt a Europa fa uns anys, encara que és als països d’Amèrica llatina on la seva projecció segueix sent més forta, com testimonia el seguiment que li continua fent la premsa d’allà. Ha publicat una dotzena d’àlbums. En aquesta banda de l’At­làntic compta amb suports com el de David Guetta, amb qui va gravar un dels temes del francès, Titanium, en castellà.

tracking