El PS i Ld'A s'oposen a la venda de la coberta de l'edifici Interceus

És un espai que es va adquirir el 1993 per utilitzar-lo com a pati de les escoles de Ciutat de Valls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es tracta d'un espai que l'Executiu va adquirir l'any 1993 gràcies a una permuta, amb l'objectiu d'utilitzar-lo com a pati de les escoles de Ciutat de Valls. A la pràctica, però, mai s'ha utilitzat, i el Govern ha decidit treure'l a subhasta perquè un particular -previsiblement els propietaris de la resta de l'edifici Interceus- l'adquireixin. Per tal que l'Executiu pugui vendre aquest espai, però, calia que abans el Consell General n'aprovés la declaració d'alienabilitat. L'aprovació s'ha dut a terme en la sessió d'aquest dijous a la tarda i ha comptat amb els 17 vots favorables del grup parlamentari demòcrata i dels dos consellers de SDP. El PS i els Liberals, en canvi, hi han votat en contra.

Per part del PS, la consellera Rosa Gili ha considerat que el Govern "s'està precipitant", i ha recordat que l'entorn de Ciutat de Valls està "fortament edificat" i no disposa d'espais lliures. Per aquest motiu, ha alertat que si ara el Govern es ven aquesta coberta, no disposarà d'espai a la zona si més endavant necessita ampliar les instal·lacions de les escoles.

Per la seva banda, el conseller liberal Joan Carles Camp, ha argumentat que, a banda de perdre aquest espai per a pati, el Govern també perdrà "el dret de vol", ja que a la terrassa encara s'hi podria construir en alçada una mica més de tres metres. A banda, Camp ha recordat que l'any 1993 es va planificar la possibilitat de construir un ascensor públic entre l'avinguda Príncep Benlloch i Ciutat de Valls. Venent la coberta, però, aquesta infraestructura tampoc es podrà realitzar.

Tant el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, com el d'Educació, Eric Jover, han remarcat que l'espai d'aquesta coberta "mai" serà necessària per fer-hi pati, ja que hi ha espai de sobres i més tenint en compte que el sistema espanyol abandonarà el centre a causa del reagrupament que durà a terme el proper curs. Torres, a més, ha destacat que la terrassa "es troba relativament allunyada de les instal·lacions escolars", i que l'habilitació de l'espai per a aquest ús tindria un cost força elevat. A banda, ha recordat que el manteniment de la coberta va a càrrec del Govern quan, a la pràctica, no n'està fent cap ús.

tracking