Mor una noia de 17 anys en un accident a l’N-145

Sara Guillermo Huerta, resident al país, viatjava amb dues companyes de classe a la Seu quan van xocar frontalment amb un altre vehicle

46602.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sinistre va tenir lloc poc després de dos quarts de nou del matí, al quilòmetre 6,6, al terme municipal de Valls de Valira i a dos quilòmetres escassos de la frontera del riu Runer. La jove viatjava a la part posterior del vehicle, un Suzuki Alto, que conduïa una companya de classe, andorrana de 18 anys. De copilot hi anava una altra jove, resident al Principat, de 17 anys. En sentit contrari, direcció Andorra, viatjava en un tot terreny una veïna de la Seu d’Urgell, de 60 anys. Segons fonts properes a la investigació, tot apunta que el vehicle en el qual viatjaven les joves andorranes presumptament hauria envaït el sentit contrari de la marxa. Les primeres hipòtesis indiquen que per culpa del gel a la carretera, la conductora hauria perdut el control del turisme, envaint el sentit contrari i el lateral hauria impactat brutalment amb la part davantera del tot terreny. Sara Guillermo va morir al mateix lloc dels fets sense que els serveis mèdics desplaçats poguessin fer res per salvar-li la vida. Les dues acompanyants i la veïna de la Seu van resultar ferides greument.

Tres ferides de gravetat Fins al lloc de l’accident s’hi van desplaçar quatre patrulles dels mossos d’esquadra, cinc dotacions dels bombers de la Generalitat catalana, dues ambulàncies i dos helicòpters medicalitzats del sistema d’emergències mèdiques (SEM), a més d’una ambulància des del Principat del servei urgent mèdic (SUM). Van participar en les tasques de rescat i van donar suport als familiars de la víctima mortal que, en ser alertats del que havia succeït, van desplaçar-se fins al lloc on havia tingut lloc l’accident. La conductora del turisme va ser evacuada a l’hospital barceloní de la Vall d’Hebron amb helicòpter pel SEM. En tancar edició era ingressada a la unitat de cures intensives (UCI), però segons fonts hospitalàries el seu estat era estable i no es temia per la seva vida. A causa del xoc, va patir un traumatisme cranial, fractures a la pelvis i presentava problemes de mobilitat a les cames, per la qual cosa haurà de ser intervinguda, encara que inicialment es descartaven seqüeles. Pel que fa a la menor de 17 anys, va ser evacuada en ambulància a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Fonts de l’hospital van informar que es trobava en estat menys greu i que es quedaria algunes hores en observació. Pel que fa a la veïna de la Seu, el seu estat sí que era més greu. Traslladada en helicòpter al mateix hospital lleidatà, en tancar edició era ingressada a l’UCI.

Consternació a l’institut Sara Guillermo havia cursat la secundària al col·legi Mare Janer. Va optar pel batxillerat artístic i enguany estava completant el dar­rer curs a l’institut de la Seu, amb les seves dues companyes. La notícia de l’accident va causar una forta consternació al centre escolar. El director de l’institut, Xavier Falcó, va explicar que “tota la comunitat, tant de professors com d’alumnes, estem en un terrible estat de xoc psicològic. És un fet molt difícil de gestionar, són noies joves, una de les quals ha mort, i els seus companys encara no s’ho poden creure”. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, per la seva banda, va explicar que psicòlegs de l’EAP (equip d’assessorament i orientació psicopedagògica) d’Ensenyament de la Generalitat i de l’hospital de la Seu van haver de donar suport psicològic a alumnes i professors. Batalla va expressar públicament el seu condol a la família i amics a través del web municipal i es va desplaçar a l’institut per donar la condolença a la comunitat educativa i fer-los palès el suport de la institució municipal. A més, van anunciar que des del consistori se sumaran als actes de record que es puguin organitzar durant els pròxims dies des del mateix institut. Paral·lelament, des del Consell Comarcal de l’Alt Urgell també van voler expressar les seves condolences a familiars i amics.

tracking