Álvarez considera urgent materialitzar la reforma sanitària

Álvarez s'ha compromès a treballar “des del primer dia” per materialitzar la reforma

46663.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la incorporació del nou ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, ha culminat la remodelació del Govern. Aquest dilluns s'ha fet efectiu aquest canvi amb el jurament del nou ministre, a qui se li ha encomanat una de les carteres més complexes, segons ha considerat el cap de Govern, Toni Martí.

Álvarez s'ha compromès a treballar “des del primer dia” per materialitzar la reforma sanitària amb la qual es treballa des de ja fa temps però ara s'anirà implementant de manera progressiva, i amb l'objectiu principal de buscar l'eficiència i no perdre la qualitat assistencial. Aquesta és la prioritat del nou ministre, juntament amb quadrar els comptes.

Amb aquest canvi, s'inclou la substitució de l'actual director general del SAAS, Lluís Burgués, pel doctor Josep Maria Piqué, una proposta que encara ha de ser ratificada pel Govern. Álvarez ha explicat que aquest canvi és “fruit de la transició”, i ha celebrat que Piqué pugui exercir al Principat després d'haver contactat amb ell ja fa alguns anys perquè “és un anhel, una personalitat en el món de la gestió hospitalària al top ten”. Tot i això, ha considerat que el perfil de Burgués és bo però ara és necessari un canvi de cicle.

D'altra banda, també hi haurà canvis al Consell d'Administració de la CASS, ja que el doctor Albert Pla serà substituït per Enric Bartumeu, exdirector de l'organisme “amb molta experiència i capacitat perquè augmenti el control de la CASS i sigui més efectiva”. Aquests canvis es faran efectius en les properes setmanes.

El cap de Govern, Toni Martí, ha lloat el perfil del nou ministre durant el seu parlament i ha considerat que és la persona adequada per portar a terme la reforma sanitària des d'una doble vessant. Per una banda, el dret de les persones a gaudir d'una sanitat de qualitat, i per una altra, controlar el dèficit “creixent i poc assumible”.

Tanmateix, ha lamentat els problemes del sistema sanitari arran de l'esgotament de les reserves de la branca sanitària de la CASS i ha fet una crida a la necessitat de preveure els riscos de futur perquè no torni a passar. També ha demanat un acord transversal a totes les forces polítiques per buscar solucions tots plegats.

tracking