El sindicat confia que Prados sigui expulsat de la policia

Prieto destaca que la nova llei fixarà la suspensió de sou dels agents acusats de delictes majors

46665.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) espera que Xavier Espot prengui la decisió que cor­respon respecte a Jordi Prados. “El ministre té el cas sobre la taula i és qui ha de decidir sobre la base de la legislació”, va manifestar el president del sindicat, Salvador Prieto, i davant la pregunta de si són partidaris que l’agent sigui expulsat del cos de manera immediata, hi va afegir que “no és que en siguem partidaris, és que la llei és molt clara, és una falta molt greu i és el que diu la llei [que ha de sortir del cos], i a partir d’aquí el ministre ha d’actuar en conseqüència”. En declaracions a COPE Andor­ra-AD Ràdio, Prieto va assegurar que el cas d’aquest agent que va estar empresonat per un delicte de blanqueig del qual va ser absolt per un defecte de forma en la causa, i que ara ha estat condemnat pel Tribunal Superior a dos anys de presó condicional i quatre d’inhabilitació per revelar secrets, “ha creat mal ambient i pessimisme entre els companys perquè no ens agrada que el cos sigui notícia per casos com aquest”, i va precisar que el sentiment dintre del col·lectiu policial és “que ha estat un cas del qual s’ha parlat molt i tothom tenia ganes que es pogués resoldre o fins i tot que hi hagués una resolució, com ha estat aquesta, al més aviat possible”. El president del CFPA va remarcar que el pensament generalitzat entre els actors implicats en el cos de seguretat és que una situació com aquesta no es pot tornar a repetir, i va argumentar que “un policia ha de ser un exemple i no s’entén que pugui haver-hi un policia que té la missió de complir les lleis i perseguir qui les compleix i que d’una manera o una altra es pugui aprofitar del sistema”. Per això, va dir que a la reforma de la llei de la policia s’inclouran les mesures per actuar davant situacions com aquesta. Prieto no va voler avançar què preveu la nova normativa, però va ressaltar que han treballat conjuntament amb el ministre, la direcció, l’altre sindicat i el consell de la policia, “perquè tots hi estem d’acord i crec que a la nova llei aquesta situació es podrà solucionar i arreglar”. I va assenyalar que “no és que ara estigui mal regulat, però es regularà diferent perquè està molt clar que no es pot permetre que un cas així es pugui tornar a donar”, va insistir.

Sense sou abans del judiciUna de les decisions que ha comportat el cas de Prados és que per una sentència judicial ha rebut els salaris des que va ser suspès de feina arran de l’empresonament per blanqueig. Respecte a la controvèrsia que va generar que es cobri sense haver treballat, Prieto va comentar que la llei fixa “que s’obre un expedient disciplinari fins que hi hagi sentència ferma i no se suspèn de sou, perquè ningú és culpable fins que no es dictamini”, i es va mostrar d’acord que la reforma de la llei modifiqui aquest punt. “Els delictes majors, delictes penals considerats falta molt greu, evidentment sí que suposaran la suspensió de sou [abans de tenir la sentència], perquè no ens podem permetre que al cos per un afer com aquest se’ns culpabilitzi de cara a l’opinió pública”. Finalment, va recordar que quan Prados va demanar reingressar al cos va causar malestar, però “si hi hagués hagut una decisió judicial no ens hauria quedat cap més remei que complir la decisió”, i va afirmar que tot i el desacord “som professionals i estic seguríssim que malgrat que el company que hagués estat al costat d’aquest senyor no li hauria agradat, hauria complert la seva feina”.

DETINGUTS DOS TURISTES ESPANYOLS PER CONDUCCIÓ TEMERÀRIA

La policia va detenir a les cinc de la matinada de dissabte passat dos joves turistes espanyols, de 22 i 24 anys, per conducció temerària. Concretament, se’ls acusa d’una infracció al Codi de Circulació per realitzar una competència de velocitat circulant per la via pública. Els dos turistes, a més, van donar positiu en el control d’alcoholèmia realitzat pels agents un cop van ser controlats. El primer va donar una taxa de 0,84 grams per litre (g/l) i el segon una de 0,98 g/l. La policia els va detenir després d’observar com els dos joves feien, a l’avinguda Tarragona, acceleracions brusques i conduïen fent ziga-zagues per evitar avançar-se l’un a l’altre. Aquesta no ha estat l’única detenció realitzada per la policia la setmana passada pel que fa als delictes contra la seguretat del trànsit. Dissabte a la tarda es va detenir un turista espanyol de 52 anys, autor d’un accident en què va resultar ferida una parella andorrana, un noi de 23 anys i una noia de 18, que circulaven en una motocicleta. L’arrestat va donar positiu en el control d’alcoholèmia (1,15 g/l). La noia seguia ahir ingressada a l’hospital després de ser operada d’una fractura a la tíbia i al peroné. També va patir una traumatisme cranial. També va donar positiu (1,32 g/l) i va ser detingut la matinada de dijous un jove andorrà de 23 anys després de ser el responsable d’un accident, en aquest cas només amb danys materials. La resta d’arrestos per positius d’alcoholèmia van ser per a dos joves que van cometre infraccions al Codi de Circulació anant beguts i per un altre controlat en una parada rutinària. La policia va detenir durant la setmana cinc persones per delictes contra la salut pública. El primer, divendres, un turista portuguès de 27 anys que va ser controlat a la frontera del riu Runer en possessió de 0,6 grams de metamfetamina i 4,4 grams d’haixix. La matinada de dissabte van caure dos no residents espanyols de 27 i 28 anys que volien accedir al Principat amb cocaïna (1,2 grams), metamfetamina (1,2 grams), ketamina (2,7 grams) i marihuana (4,2 grams). A la nit, un altre turista espanyol va ser arrestat amb 2,2 grams de cocaïna a la frontera del riu Runer. Per últim, diumenge a la nit, també a la frontera, va ser detinguda una turista espanyola amb mig gram de cocaïna.

tracking