Martí afirma que el jurista valencià ha signat el contracte aquesta setmana

Emilio Torrejón Puchol ha estat treballant sense contracte pràcticament durant un mes, una casuística permesa per la llei

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ho va assegurar ahir el cap de Govern, Toni Martí, després de la polèmica suscitada al voltant del fitxatge valencià. “Jo vaig dir la veritat”, va manifestar Martí després que el passat 22 de gener afirmés que Torrejón encara no tenia contracte. La confusió va arribar dimecres quan el ministre portaveu, Jordi Cinca, va confirmar el que ja havia publicat el Diari: que el nou pilot del departament legal de l’executiu es va incorporar el 4 de gener després de rebre l’autorització. Les sospites d’una possible contradicció entre Martí i Cinca van portar ahir el primer a defensar-se i tancar el tema amb un equilibri legal: Torrejón ha estat treballant un mes sense contracte, una casuística permesa per la llei. “El contracte es va firmar dilluns o dimarts quan es va acabar de concretar”, va indicar, i va justificar el mes de feina sense contracte assenyalant que “el Codi de Relacions Laborals ho permet durant el període de prova”. La norma contempla un temps de prova que pot arribar als tres mesos en la contractació de càrrecs directius, de responsabilitat o tècnics que cobrin tres cops més que el salari mínim. Si la retribució és superior a cinc vegades el sou mínim, el període de prova pot arribar al mig any. Una condició que es compleix sobradament en el cas de Torrejón, ja que el seu contracte és de 8.000 euros mensuals. Martí es va comprometre, a més, a facilitar el contracte a l’oposició després que els consellers generals del PS entressin una demanda d’informació reclamant el contracte laboral del lletrat.

Reforma competencialEl líder de l’executiu va anunciar ahir després de reunir-se amb els cònsols de Canillo que obrirà el debat de la reforma del marc competencial a l’oposició. Això sí, serà al Consell General. Tindrà lloc “en el seu moment” i “quan hagin avançat molt les reunions”, va declarar. “Un tema major com aquest també haurà d’incorporar els grups parlamentaris”, va subratllar, si bé va descartar obrir les consultes als partits abans que la reforma arribi al Consell General. De la seva banda, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va assenyalar que les negociacions per l’acord “no es podran dilatar durant molt de temps” i va advertir que “faríem un magre favor ara si realment tornéssim a deixar passar aquesta oportunitat”. A?més, va posar de manifest que “la preocupació” seran les competències i no “el que cobrem”. Esmenes dels liberalsMartí respecta però critica les 43 esmenes que ha presentat Liberals d’Andorra (Ld’A) al projecte de pressupost per aquest any. “Ells entenen que tots els projectes que ha proposat el Govern d’Andorra no són necessaris”, va ironitzar, afegint que “deuen tenir altres projectes alternatius generadors de riquesa que ja exposaran”. Així, va destacar que el grup parlamentari de DA “no posarà una partida per fer un aeroport en territori andorrà” –proposta del programa liberal– i en aquest sentit va indicar que els taronja?“estic gairebé segur que no anul·laran i deixaran obertes les partides que esmenen”.

LES ESCOLES PODRAN ACOLLIR FINS A 450 ALUMNES

L’ampliació de l’escola andorrana i francesa de Canillo finalitzarà a l’agost i podrà acollir fins a 450 alumnes. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va assegurar ahir des de Canillo que les obres d’ampliació de les escoles “han avançat a bon ritme” i estaran finalitzades “a temps” per poder entrar en funcionament el curs que ve, 2016-2017. Estava previst que els treballs tinguessin una durada de 24 mesos, però finalment s’ha pogut reduir el termini fins als 19 o 20 mesos, segons va detallar el Govern a través d’un comunicat. Les obres tindran un cost total de 4,9 milions d’euros. El cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d’Ordenament Territorial van visitar ahir al matí les obres dels centres juntament amb els cònsols major i menor de la parròquia, Josep Mandicó i David Palmitjavila. Torres va explicar que amb aquesta intervenció es podran retirar les dar­reres instal·lacions prefabricades que queden al país. El ministre i el cap de Govern van realitzar una ruta per l’espai per comprovar in situ les obres de l’escola de Canillo. L’ampliació de l’actual centre permetrà que estigui interconnectat. L’actuació, que s’ha dut a terme en dues fases, permetrà que la capacitat augmenti considerablement fins arribar a doblar-se, segons va indicar ahir Tor­res. L’edifici, que s’enllestirà a l’agost per començar al setembre, incorporarà elements d’eficiència energètica.

tracking