Nova nit d’aldarulls al Pas amb intervencions policials

Els serveis sanitaris atenen diverses persones en un avançat estat etílic i dues són traslladades a urgències amb contusions

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els serveis sanitaris van atendre fins a vuit persones en avançat estat etílic als carrers del Pas, segons van indicar fonts dels bombers. A més, dos homes, de 34 i 28 anys, van haver de ser traslladats a urgències amb diverses contusions, per un atropellament, que va tenir lloc passades les dues de la matinada, i una caiguda, pels volts les sis del matí, respectivament. Des del SUM es va informar que un va poder ser atès pels serveis d’urgències del Pas de la Casa, mentre que l’altre va ser traslladat a l’hospital Nostra Se­-nyora de Meritxell. La notícia va indignar els veïns però no els va sorprendre, ja que, asseguren, les nits de xivarri i alcohol són el pa de cada dia en aquesta època. “És la setmana blanca universitària abans de carnaval i aquí s’ajunta molta gent en molt poc espai”, va lamentar la secretària de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa, Antonieta Vila. “Hi ha soroll, hi ha baralles, hi ha borratxeres i l’endemà hi ha brutícia i desperfectes al carrer”, va ressaltar. “La gent no s’ho pot passar bé sense que passi tot això?”, va preguntar-se. Vila va advocar per donar un gir de 180 graus a la política turística al Pas. “Es pot buscar un visitant de més qualitat. Quan hi ha tan volum de gent la situació es descontrola i se’ns escapa de les mans”, va afirmar. “I també hi ha altres tipus de turistes que vénen en família, amb un pla més tranquil, i no poden descansar per culpa d’aquests aldarulls”, hi va afegir. “Preus ridículs”En el mateix sentit es va expressar el president de la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié. “Aquesta última setmana ha estat especialment conflictiva perquè encara no havien començat les vacances de Carnaval” –quan els preus dels hotels són més alts perquè vénen moltes més famílies, especialment des de França–, “i en canvi hi havia molts estudiants que tenien uns dies lliures”. En aquest sentit, “els tour operators ofereixen als joves allotjament i esquí per uns preus ridículs, i nosaltres no hi podem fer res”, va criticar. Carrié augura que aquesta setmana que ve “serà més tranquil·la”, després d’uns dies “molt forts, amb molta gent atreta per grans ofertes” però que en realitat “no tenen impacte per al comerç i els establiments del Pas, perquè acaben comprant l’alcohol al supermercat i consumint al carrer”. Carrié també va mostrar-se escèptic davant l’anunci del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, de reforçar la vigilància policial a la població. “Si en alguns moments estan tots els car­rers plens de gent, poca cosa podran fer amb només dues patrulles”, va concloure.

SATISFACCIÓ DEL COMÚ PER L'INCREMENT DE LA VIGILÀNCIA

El comú d’Encamp es va mostrar ahir satisfet pel fet que el ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior s’hagi compromès a doblar els efectius de policia al Pas de la Casa els pròxims dies per tal d’intentar acabar amb els aldarulls. El cònsol major, Jordi Torres, va explicar que la mesura s’aplicarà, com a mínim, durant la primera quinzena de febrer, que és quan els estudiants espanyols i francesos realitzen la setmana blanca, i “és aquest tipus de turisme el que provoca aquests aldarulls”. Torres va assenyalar que el Govern els ha garantit que durant aquests dies en comptes d’haver-hi una patrulla fixa a la població n’hi haurà dues, un fet que va satisfer el mandatari comunal. A banda, hi va afegir que “el nostre servei de Circulació també serà més present, i esperem que amb aquestes mesures podrem controlar els aldarulls d’aquests dies”. A banda del reforç pel que fa a efectius policials, Torres es va mostrar partidari d’analitzar la situació amb els hotelers, propietaris d’apartaments turístics i tour operators quan s’acabi la temporada d’hivern, en la reunió que mantenen habitualment cada any. En aquest sentit, el cònsol major va posar de manifest la necessitat de plantejar amb el sector “quin tipus de turisme volem”, ja que “si no volem un turisme que sigui low cost, això ho hem d’analitzar amb els hotelers i professionals del Pas de la Casa”.

tracking