El laboratori d’anàlisis Echevarne obrirà com a inversió estrangera

La segona cadena més important de laboratoris d’anàlisis a Espanya obrirà un centre amb una inversió estrangera inicial de mig milió d’euros

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Es tracta de la segona cadena de laboratoris d’anàlisis més important d’Espanya, amb 43 centres entre l’Estat veí i Portugal. A Andorra fan una inversió de mig milió d’euros per ubicar-se en un local d’uns dos-cents metres quadrats al car­rer Prat de la Creu d’Andorra la Vella. Aquesta inversió forana ve a oferir un servei analític que inclou tant el vessant clínic com el veterinari i l’industrial. Echevarne té fins a 3.500 tipus d’anàlisi a l’àrea d’anàlisis clíniques, 500 en veterinària i 1.600 a l’àrea industrial. El laboratori compta també amb servei d’anatomia patològica. Es realitzen més de 25.000.000 de determinacions anuals. Un dels punts importants del desembarcament a Andorra és utilitzar el Principat com a pas intermedi per començar a implantar-se fora de la península Ibèrica. El grup té una presència molt forta a Espanya i Portugal, però, segons fonts properes, considera que ha arribat el moment de fer el salt més enllà dels Pirineus. Per aquest motiu la inversió a Andor­ra és la primera abans de començar a plantejar noves obertures en territori francès. El projecte d’Echevarne a Andorra arrencarà amb cinc professionals i, segons la mateixa empresa, amb la instal·lació de tecnologia d’avantguarda per als diferents tipus d’analítiques que realitza. Echevarne disposa d’un portal que ofereix accés a tots els resultats en línia des de qualsevol dispositiu, les vint-i-quatre hores del dia, amb visualització de l’historial analític i gràfiques comparatives

Recels en el sectorFonts properes al món sanitari van informar que l’arribada d’Echevarne a Andorra està a punt de derivar en un fort malestar dins del sector nacional dels laboratoris d’anàlisis. Precisament fonts d’aquest sector van indicar que consideren que l’arribada no ve a aportar res de nou, sinó tan sols a competir amb els operadors nacionals i a intentar treure’ls clientela. Les mateixes fonts van incidir que aquest tipus d’implantacions no haurien de ser l’objectiu de l’obertura al capital estranger perquè el plantejament hauria de passar perquè els nouvinguts vinguin a desenvolupar activitats que no existeixen al país. En aquesta línia, van incidir que no descarten demanar explicacions al Govern o al ministeri de Salut, tot i que encara és tot molt incipient atès que no s’ha fet oficial l’obertura d’Echevarne. Un altre punt de preocupació dins del sector, segons les mateixes fonts, passa perquè hi ha cert temor que un grup tan gran com ara Echevarne utilitzi els sistemes on-line de forma massiva per treballar reduint costos amb la col·laboració dels centres de la mateixa marca a Espanya i aquí podria tenir avantatges respecte de les empreses que ja estan instal·lades al país. Fonts properes al cas van destacar que l’arribada d’Echevarne es fa de manera continguda i que en el futur, segons evolucioni el negoci, es podria plantejar ampliar el nombre de professionals i de serveis.

Fundació i premi oncològicLa importància del grup de Laboratoris Echevarne es constata amb les xifres. Hi treballen uns 800 professionals en més de 40 centres, i l’any passat van entregar dos milions de resultats analítics on-line. La companyia també té una fundació que destaca per donar un premi anual per a la recerca en oncologia i que és un dels més prestigiosos en aquest camp a Espanya.

SET DE PRIVATS I UN DE PÚBLIC

Fins a vuit laboratoris d’anàlisis estan actualment convencionats amb la CASS per poder prestar serveis reemborsats als pacients. Dins de l’àmbit privat hi ha set laboratoris: Anàlisis Clíniques-Delta (Andorra la Vella), Anàlisis Altimir (Sant Julià), Anàlisis Bio-Centre (Escaldes-Engordany), Anàlisis Biolab (Andorra la Vella), Anàlisis Clíniques Genoma (Andorra la Vella), Anàlisis Dr. Álvarez (Andorra la Vella) i Anàlisis Pasteur II (Andorra la Vella). I dins del sector públic hi ha el servei de laboratori analític de l’hospital (Escaldes).

tracking