Les estacions confien en la neu com a al·licient

Tot i que els darrers gruixos no han estat significatius, esperen que serveixin d’estímul per atraure els esquiadors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nevada del darrer cap de setmana no ha deixat gruixos significatius a les estacions d’esquí. No obstant això, les estacions confien que les imatges de les estacions emblanquinades amb neu natural serveixin com a estímul per atraure usuaris a les seves instal·lacions. El director general de Vallnord, Martí Rafel, reconeix el greuge que els està causant la manca de neu natural que ha obligat a tancar algunes estacions fora de les nostres fronteres. “Tot i que estem mantenint la quota de visitants, notícies com aquestes no ajuden”, comenta, tot afegint que “més que la neu caiguda aquest cap de setmana, és l’efecte que té en el client, que demostra que encara estem funcionant i en ple rendiment”. A Vallnord, les nevades d’aquest darrer cap de setmana han deixat als sectors de Pal i Arinsal entre 15 i 20 centímetres de neu nova, mentre que a Arcalís s’han registrat fins a 28 centímetres des de dissabte. Tot i el mal temps de diumenge, Rafel destacava la bona afluència de visitants d’aquest darrer cap de setmana, que preveuen que es podria repetir el proper. Ahir, Pal i Arinsal presentaven el 100% de les instal·lacions i pistes obertes, mentre que el cas d’Arcalís eren del 95% i el 90%, respectivament. Des de Grandvalira les perspectives també són positives. La nevada va deixar entre 15 i 20 centímetres de neu nova dissabte a la nit. Aprofitant la davallada de les temperatures, es va aprofitar per fer neu artificial, pràctica que es va repetir la nit de diumenge a dilluns. L’estació presentava ahir entre 35 i 65 centímetres de neu pols i més de 190 quilòmetres esquiables. Com en el cas de Vallnord, confien que la darrera nevada i les previstes per als propers dies serveixin per donar embranzida a la segona part de la temporada. Confien a assolir una bona entrada per al cap de setmana, en què tot apunta que les condicions hauran millorat i podrien estar obertes totes les pistes. En aquest sentit, recorden que febrer i març són els mesos clau per al mercat internacional .

Neu avui i demà Les previsions meteorològiques apunten que la neu podria tornar avui i demà a les cotes més altes del país. Es preveu, a més, una lleugera davallada de les temperatures, tant de les màximes com de les mínimes. A les valls centrals, les mínimes estaran demà per sota dels zero graus.

L'OPERACIÓ RETORN ES RESOL SENSE RETENCIONS VIÀRIES

El pont de carnestoltes es va cloure ahir sense complicacions significatives a la xarxa viària. Les úniques retencions, que no van arribar a originar cues i es van quedar en congestions, es van viure a les car­reteres més properes a pistes, a mitja tarda. Pel que fa a la sortida i entrada del país, va ser esglaonada així que la circulació es va mantenir fluïda durant tota la jornada en totes dues fronteres. Tot i que les previsions apuntaven que ahir havia de ser un dia intens a la xarxa viària, finalment les retencions més importants d’aquest pont es van veure diumenge, en què les cues van arribar als cinc quilòmetres per sortir del país per la frontera amb Espanya. La cua va arribar des de la duana fins a la boca nord del túnel de la Tàpia. L’altre focus important, també diumenge, es va viure a la baixada de pistes, en major grau que ahir. En aquest cas, es van arribar a registrar cues de 4,5 quilòmetres, que superaven l’hora d’espera, a l’entrada nord de Canillo i també en l’accés d’Encamp. En canvi, les incidències van ser poc significatives a la banda de la Massana i Ordino.

tracking