Mor als 80 anys el doctor Josep Escoda

Va arribar al país a final dels anys 60

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Escoda, nascut a Vandellòs (Tarragona) el 1935, era una persona molt coneguda al país. Va arribar a Andorra amb la família a finals dels anys 60 i va exercir primer com a ginecòleg de la Clínica Vilanova. La temporada 1970-1971, però, va esdeveni el metge del Pas de la Casa a petició de Francesc Viladomat, artífex de l'estació Pas de la Casa-Grau Roig, després que un allau es va endur el servei mèdic del poble.

Escoda era pare de sis fills, entre els quals Antònia, coneguda en l'àmbit associatiu i polític per ser una de les membres destacades dels Verds d'Andorra; Bernat, metge del Centre Mèdic del Pas de la Casa i de la Federació d'Esquí i també una de les cares visibles de la campanya 'Sí als nostres drets', i de Marcel, també metge i pilot, que va perdre la vida mentre competia en un rally al 2003.

Era també ferm militant del Partit Comunista Unificat de Catalunya primer –de fet, va venir a Andorra fugint del règim franquista– i dels Partit dels Comunistes de Catalunya, després.

Escoda, que va estar com a professional en actiu fins fa un parell d'anys, també va estar molt vinculat al món de l'esquí des dels primers anys que va arribar al país. Des de la Federació Andorrana d'Esquí han lamentat profundament la pèrdua, tal com ha manifestat aquest matí el vicepresident de l'ens, Josep Maria Raméntol.

La família d'Escoda rebrà el dol demà entre les 10 i les 15.30 hores a la sala de vetlla d'Andorra la Vella, al carrer Prat de la Creu, 60. Posteriorment serà incinerat.

tracking