Vessament de 2.100 litres de gasoli al Pas

L’origen és el dipòsit de gasoil de calefacció d’un local comercial del poble

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’avís es va rebre aquest dimecres, cap a les 13 hores, per part d’un ciutadà que va veure restes d’hidrocarburs al riu i immediatament es van mobilitzar els tècnics del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, de Protecció Civil i del Cos de Bombers. En vista que el vessament afectava el riu Arieja, des de Protecció Civil es va contactar amb les autoritats franceses per alertar el més aviat possible, seguint el procediment establert.

L’origen del vessament es va situar en el dipòsit de gasoil de calefacció d’un local comercial del Pas de la Casa, i es va poder observar que el dipòsit estava perforat i que havia vessat la major part del contingut. Els primers càlculs efectuats per Medi Ambient xifrarien al voltant dels 2.100 els litres vessats al medi.

Així, es va procedir a implementar les mesures de contenció del vessament aplicant material absorbent i creant piscines de contenció, que segurament hauran de mantenir-se durant 15 o 20 dies.

Medi Ambient i Sostenibilitat, un cop aclarit l’origen del vessament, s’ha fet un requeriment perquè el propietari assumeixi les mesures de contenció i encarregui els estudis de possible contaminació del sòl i de les aigües que hauran d’anar al seu càrrec.

tracking