Sabors i Aromes assegura que la patata autòctona tindrà continuïtat

Albert Casal afirma que el Govern està disposat a ajudar la companyia amb una línia d’ajuts

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Sabors i Aromes d’Andorra tindrà continuïtat. La companyia de la patata autòctona, que l’any passat no va produir i va estar a punt de declarar-se en fallida, ha arribat a un acord amb el Govern per fer reflotar la societat, segons va assegurar el seu portaveu, Albert Casal. El pagès afirma que l’executiu ha manifestat “la voluntat” de salvar la trumfa andorrana i que està disposat a explorar vies d’ajut. “Tornarem a treballar per fer Sabors i Aromes 2.0. Hem de parlar d’on hem fallat i com tornar a arrencar”, va explicar Casal, que va celebrar que el ministeri de Medi Ambient “estigui disposat” a “donar un cop de mà” i “una altra oportunitat perquè la companyia tingui futur”. La via preferida per Sabors i Aromes seria la del segell de qualitat controlada que ara per ara només té la carn de vedella. Segons va apuntar Casal, la del segell de qualitat “és la línia lògica que ha de tenir la companyia” perquè el que necessita la trumfa no és “una ajuda directa sinó un marc d’ajuda a la qualitat”. “No podem competir amb una patata d’Europa. No podem anar a competir amb un sol producte contra tots els majoristes de verdures”, va manifestar, de manera que s’ha de mirar “quin pressupost d’ajuda necessita la patata”. Segons el productor, “el Govern entén que sense l’ajuda no hi haurà patata, aleshores el que hem de fer és posar els mitjans perquè hi hagi la quantitat que es decideixi”, apunta, i recalca que “el més important és que l’executiu hagi dit que sí que ho vol fer, que vol salvar Sabors i Aromes i que hi torni a haver trumfa autòctona al mercat”. Per a Casal, la qualitat controlada és la millor opció perquè “se sàpiga que un producte segueix un protocol rigorós de cultiu i el Govern certifiqui que és un producte de qualitat”. A més, va apostar per “simplificar el procés de distribució” i “fer-lo fàcil i barat” per no perdre diners. De la seva banda, el director d’Agricultura, Landry Riba, coincideix a defensar la qualitat controlada com la solució idònia. “L’única tipologia d’ajuts a la qual poden accedir és la qualitat controlada perquè les altres ja les han tingut”, va esgrimir. Sabors i Aromes es va beneficiar d’un pla de recerca de 400.000 euros i un pla de millora de 50.000, de manera que “només els queda la via de la qualitat controlada” i que, argumenta Riba, “seria una prima que els ajudaria a suplir les diferències del preu de venda”. Amb tot, adverteix que “si estàs arrossegant un problema financer el seguiràs tenint si no busques altres línies de finançament”.

tracking