Els treballadors de la capital tornen a cobrar els triennis

L’aixecament de la suspensió dels complements d’antiguitat costarà 22.000 euros aquest any i 90.000 el 2017

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major, Conxita Marsol, va assegurar que es tracta d’una mesura “completament assumible” i que ja s’ha comunicat als treballadors, que l’han rebut amb “satisfacció”. Tal com es va informar a través d’un comunicat, així, el pressupost que es preveu aprovar la setmana que ve inclou que els treballadors de la corporació tornin a acumular els mesos de permanència i meritar els triennis respectius. Marsol va remarcar que la congelació es va decidir “ara fa sis anys perquè entenc que devia ser un moment difícil per a les finances”, però va assegurar que “vista la situació del comú pensem que és un bon moment per aixecar la suspensió. Pressupostàriament es pot assumir”. La cònsol, de fet, va indicar que “van ser pocs els comuns que els van suspendre” i considera que recuperant-los “tornem l’equilibri respecte als funcionaris d’altres comuns”.

CostLa mesura tindrà un cost aproximat d’uns 22.000 euros, ja que enguany tan sols es beneficiaran del canvi una seixantena de treballadors. El 2017, però, seran ja gairebé 300 els funcionaris que cobraran un nou trienni –concretament tots aquells que van iniciar la seva relació laboral amb la corporació abans del gener del 2003, moment que es van introduir els complements d’antiguitat actuals– i per tant la despesa es podria arribar a multiplicar, gairebé, per cinc. Marsol va xifrar-la en 90.000 euros. “És completament assumible”, va assegurar, tot destacant que “no crec que representi cap problema”, ja que “s’ha previst en els estudis que s’han dut a terme per elaborar el pressupost”. La cònsol va deixar clar que es tracta “d’un dret que cal tornar a reconèixer”, insistint que “volem tenir molt en compte el personal”. La mesura ja es va anunciar als representants del Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca) en la reunió que van mantenir a final de gener. I precisament des del Sitca es van mostrar satisfets amb la mesura. “Ens sembla molt bé, és una cosa que feia temps que demanàvem i ara el comú l’ha agafada com una iniciativa pròpia”, va destacar el president del Sitca, Jesús Núñez, que va celebrar especialment que es pogués recuperar un dret dels treballadors. “Era una de les condicions laborals que apareixien al contracte i, per tant, si te la treuen és com trencar aquest contracte”, va explicar. Núñez també va valorar de manera molt positiva la relació amb la majoria, posant en relleu la voluntat de “diàleg”. També es va mostrar satisfet per la voluntat de pagar el GAdA. Núñez va indicar que es retornarà a tothom el 10% de la valoració que es va rebaixar i que en aquells casos que la bossa de punts ho permeti hi haurà pujada econòmica, si no tan sols es mantindrà la nota.

CARMONA CONSIDERA "DE JUSTÍCIA" LA RECUPERACIÓ DEL COMPLEMENT

La consellera de la minoria comunal del Partit Socialdemòcrata, Dolors Carmona, va valorar ahir positivament la decisió de la majoria de descongelar els triennis als treballadors de l’administració local. “Em sembla bé, és una decisió correcta i crec que és de justícia”, va assegurar, recordant que no creu que sigui bo que els funcionaris “segueixin perdent poder adquisitiu”. Cal tenir present que la cònsol major, Conxita Marsol, va indicar que la decisió es va comunicar als membres de l’oposició la setmana passada. Amb tot, el conseller de la minoria de Liberals + Coalició d’Independents, Jordi Minguillon, va declinar fer valoracions sense abans haver vist el pressupost. En aquest sentit, va manifestar que “quan vegem què implica la descongelació, si s’aplicarà el GAdA i què comportarà tot plegat, ja ho valorarem”. Carmona, en canvi, va remarcar que a través de les explicacions que se li van donar des de la majoria va poder veure que “l’impacte econòmic sembla que no és excessiu”, i que de cara a l’any que ve “caldrà fer la reserva corresponent perquè afectarà més treballadors”. La consellera socialdemòcrata va insistir que “és de justícia que es vagi regularitzant la situació dels treballadors”.

tracking