Els Cierco consideren que la FinCEN "fa marxa enrere davant la manca d’arguments"

Els accionistes majoritaris de BPA fan una interpretació radicalment diferent del Govern enfront la nota

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els accionistes majoritaris de BPA han fet una interpretació radicalment diferent a la del Govern de la comunicació feta pública aquesta tarda. Assenyalen, així mateix, que "la decisió de la FinCEN de retirar la nota que el 10 març 2015 va emetre contra Banca Privada d'Andorra (BPA) és l'exemple més clar de la manca d'arguments que en el seu diatenia l'agència dependent del departament del Tresor americà per actuar contra el bancandorrà". Al seu parer, el departament del tresor dels Estats Units es veu obligat a rectificar i es renta les mans com a última solució perquè l'administració andorrana, "incapaç fins a la data de gestionar positivament la crisi, pugui canalitzar la resolució definitiva del cas".

També consideren que arran "la pressió" que han exercit les demandes interposades pels accionistes majoritaris de BPA davant la cort judicial del districte de Columbia, als Estats Units, i la informació facilitada pels advocats de la família Cierco en relació als procediments de prevenció de blanqueig de capitals i les repetides auditories que s'havien superat en tot moment "ha acorralat la FinCEN". I s'interpreta que, davant el risc d'una decisió judicial contrària als seus interessos, l'agència americana "ha optat per deixar sense efecte la seva nota acusatòria".

Recorden, a més, que avui era l'últim dia que els advocats de la FinCEN tenien per presentar les seves al·legacions davant la demanda interposada pels accionistes deBPA.

A l'entendre dels accionistes majoritaris, amb l'acció d'avui l'agència americana "s'aparta del procés i trasllada tota la responsabilitat a l'administracióandorrana". I insisteixen que més d'onze mesos després de l'inici de la crisi encara no ha presentat públicament els resultats dels treballs encarregats a PricewaterhouseCoopers (PwC).

tracking