Els Cierco exigeixen que s’aturi el traspàs d’actius a Vall Banc

Els accionistes majoritaris reiteren que la nova nota demostra que no havien fet res malament i volen que se’ls retorni l’entitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

I ara van un pas més enllà. Segons es va detallar en un comunicat emès pels accionistes als Estats Units, els propietaris del banc exigeixen a l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) que “aturi d’immediat les actuacions injustificables de transferència d’actius a Vall Banc”, i que es duguin a terme “les negociacions correctives i pertinents que permetin fer justícia a la família Cierco”. De fet, en el comunicat es reitera que les accions recents de la FinCEN demostren que BPA “no va fer res incorrecte” i, per tant, els accionistes “exigeixen justícia i que se’ls retorni el banc”. Fonts properes a la família van confirmar al Diari la voluntat de fer la petició a l’AREB, si bé es va indicar que encara no es té clar quina serà la fórmula que utilitzaran per fer la demanda. La propietat considera que cal trobar una solució que tingui en compte tots els actors implicats (clients, treballadors i socis de l’entitat) per tal d’evitar que es malmeti encara més el valor del banc. En aquest sentit, les fonts consultades van apuntar que un cop s’han pogut separar els actius bons dels dolents, qualsevol resolució de la situació ha de comptar amb la participació dels accionistes majoritaris, en cas contrari consideren que es tractaria d’un espoli “que no hi ha cap normativa legal que pugui avalar”.

ActuacióD’altra banda, l’advocat de la família als Estats Units, Eric Lewis,va assegurar que “si la FinCEN hagués fet els deures quan tocava i tal com la llei exigeix, mai s’hauria publicat la Notice contra BPA”. En aquest sentit, va manifestar que “els Cierco mai haurien d’haver hagut de presentar la demanda contra la FinCEN perquè es fes justícia”, i considera “irònic” que ara l’organisme de control hagi justificat la retirada de la nota al·ludint a la important part d’actius bons de BPA. “Si la FinCEN hagués fet els deures hauria revisat els actius a l’inici del procés tal com exigeix la llei i no hauria publicat la nota”. Lewis també recorda que els Cierco van demandar la FinCEN a l’octubre en considerar que la nota era il·legal, fet que l’agència del Tresor nord-americà “no ha negat mai”.

SDPSocialdemocràcia i Progrés va emetre ahir un comunicat en el qual assegura que malgrat “la propoganda partidista” de Demòcrates per Andorra, la nova nota de la FinCEN “deixa oberts nombrosos interrogants”. Diu que no queda clar “si per circumscriure tres casos localitzats calia una intervenció radical com la que va decidir el Govern” i reclama que s’aclareixi quan recuperaran els diners els clients, quin serà el futur laboral dels emplets i quant costarà a l’Estat el procés.

AMPLI RESSÒ A LA PREMSA ESPANYOLA

Els principals diaris espanyols es van fer ressò també de la nova nota de la FinCEN. Les principals capçaleres del país veí, com El País, La Vanguadia, Expansión o ABC, van treure tant en les seves edicions digitals el mateix divendres al vespre, o en paper en l’edició d’ahir, la informació destacant que els Estats Units retiraven les mesures contra BPA després de l’actuació duta a terme pel Govern. També se’n van fer ressò altres mitjans digitals així com alguns de nord-americans. És el cas, per exemple, del Wall Street Journal, que donava a conèixer la notícia a través d’un dels blogs vinculats al mitjà.

tracking