S’ha d’autoritzar la instal·lació d’una clínica de fertilitat?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

SÍ Bea Roubo, Immobiliària

“Per no anar a un altre país per complir el somni de tenir un fill”

Comenta que estaria a favor “perquè és un país amb 70.000 habitants i la meitat són dones, i per a una part d’elles, les que tenen problemes, no crec que sigui correcte haver d’anar a un altre país per complir el somni de la seva vida, el de tenir un fill”.

SÍ Fatima Calvinho, Administrativa

“És més fàcil fer-ho aquí, és una cosa delicada i cal repòs”

Comenta que així no caldria “haver de marxar del país per poder cobrir aquestes necessitats. Jo trobo que és més fàcil poder fer-ho aquí, a més que és una cosa molt delicada, que s’ha de tenir repòs, ja que els viatges tampoc no són aconsellables, penso”.

SÍ Xavier Cardete, Tècnic en seguretat alimentària

“Seria interessant, hi ha gent que té problemes per concebre fills”

“Crec que seria interessant. Hi ha gent que té problemes per concebre fills, i les clíniques de fertilitat per exemple a Barcelona són el més normal del món, m’estranya que no n’hi hagi a Andorra. Crec que aquesta és la funció; la gent hi va perquè té un problema”, explica.

SÍ Cristina Alfándega, Dependenta

“Així la gent no hauria d’anar a altres països, es podria fer aquí”

Indica que “així la gent no hauria d’anar a altres països, ho podria fer aquí mateix. I les despeses també serien més baixes, suposo. Per tenir fills seria més còmode, més pràctic. Si tens aquests problemes i has de fer tots aquests viatges, no crec que tampoc sigui bo fer-los”.

SÍ Esperanza Cavero, Professora d’idiomes

“És un servei que molta gent cada cop utilitza més”

Apunta que “la gent que no pot tenir fills va a algun lloc. Si en tenen aquí, millor. Considero que és un servei que molta gent cada cop utilitza més. Per factors tipus contaminació, es tenen més tard, la gent no pot tenir fills. O per exemple per a parelles de lesbianes”.

SÍ Antonio de Araujo, Professor d’idiomes

“Per a les persones que no poden tenir fills pels si mateixes”

Es mostra d’acord “primer per a les persones que tenen dificultats per tenir fills, per exemple dones que tenen dificultats per quedar-se embarassades. I després per a les persones que no poden tenir fills pels si mateixes, com ara poden ser les persones homosexuals”.

SÍ Gemma Izquierdo, Gemma Izquierdo

“És positiu, sempre amb els controls i la major seguretat”

“Sí perquè penso que s’ha de mirar una mica el futur, s’ha d’obrir al món, al que es demana. Penso que és una cosa positiva, sempre amb els controls i evidentment amb la major seguretat possible, amb tots els procediments que ha de tenir una clínica d’aquest tipus”, comenta.

SÍ Sònia Osmani, Sector comercial

“Si una dona o parella vol tenir fills, que no hagi d’anar a fora”

“Si una dona o una parella vol tenir fills i té mitjans per a un tractament in vitro, de fertilitat, em sembla bé que estigui a l’abast de tothom i que no hagin d’anar a Barcelona o a un altre lloc”, diu, i afegeix que “ara crec que hi ha més problemes de fertilitat per a les dones”.

SÍ Jordi Salvador, Sector comercial

“Estic d’acord, és una possibilitat mèdica més al país”

“Estic d’acord que es faci una clínica de fertilitat aquí perquè crec que és una oportunitat i un benefici per a qui no pot tenir fills”, opina, i comenta que sempre és bo “tenir millors instal·lacions mèdiques. I tenir una clínica de fertilitat és una possibilitat mèdica més al país”.

SÍ Meritxell Silvestre,Administrativa

“Que no calgui anar a Barcelona per a tot, que es pugui tenir aquí”

“Trobo que és un avenç. Ens hem d’ampliar més. Que no calgui anar a Barcelona per a tot, que puguem tenir una mica de tot aquí. Per a moltes coses ens hem de desplaçar a baix, i és un desplaçament per al qual has de perdre un dia de feina”, apunta.

SÍ Èric Sallés, Comercial

“Que no ens haguem de desplaçar a fer una fecundació ‘in vitro’”

“Com a país, com més coses diferents tinguem, dolent no serà. Que no ens haguem de desplaçar a països estrangers a fer una fecundació in vitro, per exemple. Que després interessa més marxar a l’estranger o no, almenys que tinguin la possibilitat de fer-ho aquí”, comenta.

tracking