Saetde refusa “totalment” la connexió amb Portè i Pimorent

Viladomat reitera que la prioritat d’inversió és al Pas de la Casa i que segueixen pendents de saber la indemnització que han de rebre

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

O això és el que va assegurar el conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, que va indicar que a dia d’avui es descarta “totalment” aquesta opció. “No tenim intenció de tirar endavant el projecte. Ara hem fet el nou telecabina del Pas i la veritat és que ha tingut un èxit inesperat, també volem treballar per canviar el model tursític i per tant cal fer una inversió des de tots els punts de vista, és un tema multisectorial. Per tant, només estem focalitzats en això”, va explicar. Viladomat va recordar que “hem patit molt” per l’acció “d’uns grups minoritaris a qui els han tret la raó i els han condemnat”, però tot i així, va indicar, “encara disposen de les mateixes eines” i, per tant, no va amagar cert temor que algun dia les autoritats, ja siguin locals o estatals, “puguin tornar a actuar” i complicar-los la inversió. Així doncs, va ser clar en afirmar que “es fa difícil pensar en França”. La possibilitat de reprendre el projecte per unir els dos dominis va tornar a aparèixer l’estiu passat. I és que des del maig que la societat gestora de les pistes del sector de Pas de la Casa-Grau Roig té a les seves mans la sentència del Consell d’Estat francès en què es determina que l’ajuntament de Porta ha d’indemnitzar Pas Grau Internacional (PGI, la divisió de Saetde que inverteix fora de les fronteres del país) pel fallit projecte de Porte des Neiges. Davant d’aquesta situació, s’havia especulat que la solució perquè Porta no hagués de fer front al pagament d’una indemnització milionària (PGI havia quantificat els danys causats en més de 12 milions d’euros) podia ser que es tornés a impulsar el projecte. Ara bé, Viladomat va indicar que en cap cas s’està treballant en aquesta possibilitat. “El que ens convé a tots és esperar a saber en quant es quantifica la indemnització”, i és que ara per ara un expert està fent la valoració per determinar quina ha de ser la compensació. A més, va recordar que tampoc no es detalla qui ha de pagar la indemnització, i va apuntar que “hi ha jurisprudència en què l’Estat ha acabant sent responsable subsidiari perquè també va dur a terme actuacions determinants”.

DatesEl conseller delegat de Saetde va indicar que la previsió amb què treballen és que entre els mesos de març i abril rebin ja la resolució de l’expert sobre la indemnització, “que tenim clar que no pot ser zero”. I, per tant, serà a partir de llavors quan es comenci a plantejar qui abonarà aquests diners i de quina manera. Ara bé, Viladomat va insistir que a dia d’avui la seva prioritat és el Pas de la Casa. “El que ens ve de gust i el que ens convé és centrar-nos en el Pas”, va manifestar, remarcant que “estem molt contents de la primera fase d’inversió perquè està funcionant molt bé”. De fet, va assegurar que aquestes bones sensacions s’han pogut contrastar amb dades “i hem vist un canvi en la tipologia de client”. Joan Viladomat es va mostrar sorprès per l’èxit del nou telecabina i va assegurar qu no pensen a invertir en un altre lloc.

tracking