La nova estació d'autobusos estarà acabada a final d'any

El consell de ministres aprova l'ampliació d'obres dels vials del Prat del Rull, on s'ubicarà el nou equipament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Així ho ha anunciat el consell de ministres, que avui ha aprovat l’ampliació del contracte de l’obra de construcció dels vials d’urbanització de la Unitat d’Actuació del Prat del Rull a l’empresa COPSA per un import de 377.001,90 euros. Un cop finalitzi aquesta obra -prevista per final de maig- ja es podrà dur a terme l'obra pròpia de la nova estació (oficines, marquesina, etc), a càrrec de l'empresa que resulti adjudicatària del concurs que es durà a terme, i que finalitzaran abans de final d'any. Així mateix també s’autoritza l’adjudicació de la redacció i direcció dels projectes de les obres de referència a l’agrupació Jordi Ramèntol - Jordi Beal enginyers per un import de 42.824,53 euros.

La construcció del nou vial paral·lel al riu és l’emplaçament on està previst ubicar l’estació d’autobusos, un avantprojecte que està desenvolupant els departaments d’Ordenament Territorial i el de Transports de forma consensuada amb l’Associació de Transportistes de Viatgers d’Andorra (ATVA). Segons el govern. aquest avantprojecte està molt ben rebut per l’ATVA, per la seva situació, a tocar d’un vial nacional i dues rotondes, i prop del nucli antic d’Andorra la Vella i aparcaments públics als voltants.

L’ampliació del contracte preveu entre altres coses, la construcció de les vies per adaptar-se a andanes, també es preveu que el pont situat a la rotonda pugui adaptar-se per a què s’hi pugui instal·lar les oficines de serveis de l’estació. L’objectiu marcat a curt termini és que durant el mes de maig entri en servei la trama viària que engloba la parcel·la de la Seu de la Justícia i l’edifici del Prat del Rull, descongestionant així el cul-de-sac que hi ha hagut fins ara sota d’aquest edifici administratiu.

tracking