Porta oberta perquè els liberals se sumin al pacte d’Estat

L'executiu resta a l'espera d'un posicionament de LdA sobre l'acostament a la Unió Europea

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En aquest sentit, Cinca ha explicat que els liberals van informar l’executiu que per a tenir una opinió ferma sobre la seva participació o no en el pacte d’Estat necessitaven conèixer el contingut d’una sèrie d’informes demanats a assessors de la seva confiança i, per tant, tal com ha recalcat el ministre, “estem a l’espera”. “Entenc que quan tinguin els resultats ens en faran partícips i ens diran si decideixen sumar-s'hi o no”, ha detallat.

Tot i això, Cinca ha insistit que més enllà del que puguin dir aquests informes “és important que treballem en favor que hi participin”, ja que tal com ha recalcat, “la negociació està engegada, és durà a terme, i en cas de materialitzar-se, tindrà molta incidència en el futur d’Andorra”. Per aquest motiu, el ministre Portaveu ha reiterat que és fonamental que hi participin totes les forces polítiques perquè “els governs són circumstancials, però si s’acaba signant aquest acord, ens en beneficiarem durant molts anys independentment dels colors dels governants”.

L’evolució del pacte d’Estat serà una de les qüestions que el cap de Govern, Toni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, tractaran amb el copríncep francès, François Hollande, durant la tradicional reunió anual institucional que tindrà lloc al Palau de l'Elisi el pròxim 29 de febrer. En aquest sentit, Cinca ha explicat que a banda del pacte d’Estat per a la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea, durant la reunió també es parlarà sobre com Andorra ha anat avançant durant el darrer any en matèria de transparència fiscal i cooperació en la lluita contra el blanqueig de capitals. A més, Cinca ha recalcat que "evidentment" també s'exposarà com s'ha desenvolupat tot el procés vinculat a l'afer BPA, els darrers esdeveniments i com s'encaren les pròximes setmanes dins el procés de resolució.

tracking