Sense consens per fer Meritxell per a vianants

Els comerciants de l’avinguda deixen en mans del comú la consulta sobre si s’ha d’eliminar el trànsit de la part baixa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

I és que malgrat que la majoria comunal de DA s’ha mostrat partidària de fer la part baixa per a vianants i així donar continuïtat al projecte de Vivand, entre comerciants i propietaris no hi ha manera d’arribar a un consens. Així es va tornar a posar de manifest en l’assemblea que l’associació de comerciants i propietaris de l’Avinguda Meritxell va fer dilluns a la nit. “Dins l’associació hi ha diferents opinions i nosaltres no representem el cent per cent dels comerciants i propietaris”, va explicar la presidenta de l’entitat, Sònia Yebra. En aquest sentit, i sabent que el comú farà una enquesta entre tots els afectats, “ho hem deixat en mans del comú”, va assegurar. “Ja que el comú vol parlar amb tothom, el seu resultat sí que representarà el cent per cent. I un cop tinguin els resultats, ja ho valorarem”, va indicar. Una enquesta que va exposar que en principi volen tenir enllestida a final de març i que ha de servir per marcar els passos a seguir per tal de revitalitzar l’avinguda. Amb tot, va remarcar que sí que hi va haver consens en què “independentment que el comú tingui aquests projectes d’embelliment global i dinamització, pensem que cal un pla de xoc perquè l’avinguda Meritxell torni a ser l’eix comercial principal”. I és que va assegurar que “valorem molt que el comú pensi en totes aquestes accions, però no podem esperar tant. Ja hem viscut un concurs d’embelliment i sabem que abans d’un any no tindríem resultats. Hem d’actuar a l’espera que arribi l’embelliment”.

Més llumI la prioritat de l’associació és aconseguir que es millori la il·luminació de l’eix comercial. Yebra va manifestar que “és molt important que es posi més llum a l’avinguda. És més important això que qualsevol dinamització, perquè sense llum tot queda deslluït”. La segona prioritat que van marcar els comerciants és la senyalització. “Falten indicacions tant pels pàrquings com per les zones comercials. No es fa referència al centre històric o els punts d’interès de la zona”, va explicar la presidenta de l’ens. En tercer lloc situen la dinamització de l’avinguda, amb la possibilitat d’oferir guies turístics que acompanyin els visitants per la zona. Yebra va deixar clar que en aquest aspecte consideren que “no cal tenir-ne molts, sinó que siguin de qualitat”. D’altra banda, els comerciants també estan a l’espera de rebre els resultats de l’estudi global que es va anunciar que es faria en el mandat passat. “Ens han dit que arribaria a final de març. Quan el comú ens ho comuniqui escoltarem els resultats i veurem què podem fer”, va indicar. I és que més enllà de les accions per la part baixa de l’avinguda, també s’ha de concretar què es farà a la part alta. “També hi ha molta disparitat d’opinions i no hi ha consens. Sabem que en funció del que es faci a la part baixa, condicionarà la part alta”, va manifestar, remarcant que tot i així “cal anar per etapes”.

ELS COMERCIANTS DEMANARAN MÉS ZONES D'APARCAMENT A LA CAPITAL

La reunió que va celebrar dilluns l’associació de comerciants de l’Avinguda Meritxell va servir per tractar altres propostes relacionades tant amb l’eix comercial com amb les millores per al sector de la parròquia. En aquest sentit, Sònia Yebra va explicar que la setmana vinent tenen previst reunir-se amb el comú per traslladar les propostes acordades. Així, a més de les millores per a l’avinguda, els botiguers també demanaran poder fer promocions entre els clients per tal d’oferir-los hores d’aparcament gratuïtes i que s’ampliï el nombre de places d’aparcament que hi ha a la parròquia. Els comerciants creuen que fan falta més llocs d’aparcament i, sobretot, “que siguin més propers a l’avinguda Meritxell”. Tot plegat, lligat amb una millora de la senyalització perquè es considera que a dia d’avui els pàrquings actuals no estan prou ben indicats. Unes accions que els comerciants consideren del tot necessàries i que ahir van obtenir el consens dels membres de l’entitat. Ara bé, es té clar que “si a més de tot això no guanyem en qualitat, no servirà de res”, va afegir Yebra. La presidenta va destcar que la que es va celebrar aquest dilluns va ser una de les reunions en què més participació es va registrar.

tracking