Govern garanteix l’esquí escolar obligatori

Descarta replantejar l’obligatorietat de l’esport però aposta per millorar la seguretat a pistes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que va admetre que l’esquí està “associat” a accidents, Cinca va argumentar que “en un país on aquest esport és referència, és una activitat molt important, que posa l’esport a l’abast de tots els nens. Si no es fes així, molts segurament no tindrien l’oportunitat d’aprendre’n”. “No crec que s’hagi de replantejar l’esquí escolar”, va sentenciar, si bé va posar l’accent en la necessitat de “seguir reforçant i exigir cada vegada més [seguretat]”. Segons va dir, “s’ha de seguir treballant per tenir estacions cada vegada més segures, que estiguin sempre al dia”. El menor va patir un traumatisme cranial amb hematoma i va ser traslladat en helicòpter a l’hospital de Sant Pau de Barcelona, on va ingressar a l’UCI. L’alumne de quart de primària del Col·legi Janer seguia ahir en pronòstic reservat però el seu estat era estable i evolucionava favorablement, segons van informar des del centre escolar. De la seva banda, la policia ha obert una investigació per saber exactament què va passar perquè el nen, que estava efectuant un descens per la pista de la Basera, catalogada com a verda, s’accidentés. Una de les hipòtesis és que el petit hauria sortit del traçat per mirar d’escurçar el recorregut. Aleshores hauria xocat contra un mur de neu, perdent els esquís i el casc.

Manca de seguretat“Fins quan serà l’esquí escolar obligatori? El que vulgui que s’apunti a un club o es pagui un monitor, però que no obliguin els menuts a fer una cosa que a molts ni els agrada!”. Així s’exclamava ahir la mare d’un company de classe del nen ferit. Una altra mare expressa que és “molt injust que a sobre sigui obligatori” i assegura que “hi ha molts nens que pateixen molt per esquiar” i, a més, “alguns no saben ni esquiar”. Una altra mare assenyala que “hi ha pares que estan desvinculats del món de l’esquí i prefereixen que no sigui obligatori, i ho veus perquè hi ha nens que van amb un material molt just”. Una mare que havia fet de suport denuncia que “passa molt sovint que no hi ha suficients acompanyants” mentre que una altra lamenta que “donen tota la responsabilitat als pares quan només hauríem d’ajudar”.

UN ACCIDENT "FORTUÏT, SEGONS LA DIRECCIÓ DEL COL·LEGI

La direcció del Col·legi Janer de Santa Coloma, on estudia el nen accidentat dimarts, assegura que l’accident va ser “totalment fortuït i inevitable”. La directora del centre, Anna Maria Villas, va voler deixar clar que la víctima “en tot moment portava l’equipament adequat” i “l’acompanyant estava amb ell”. Segons va explicar, el menor esquiava en un grup amb sis alumnes més que anava amb un sol acompanyant. Sobre aquest fet i els planys d’alguns pares que denuncien la manca d’efectius per vigilar els alumnes, la directora va assegurar que no ha rebut cap queixa i va certificar que “no hi va haver cap mena de negligència”. Tampoc referent a la possibilitat que esquiés fora de pista: “El nen estava equipat i a la pista verda i la prova és que l’acompanyant el va veure de seguida”, va refermar. A?més, també va descartar que el petit s’hagués quedat endarrerit o aïllat del grup i per això hagués optat per escurçar el descens. Respecte al fet que l’esquí escolar sigui obligatori o en variï el funcionament, Villas va apuntar que “així funciona l’organització de l’esquí escolar. S’avalua i ells decideixen com s’ha d’actuar”.

tracking