Els saigs es volen donar a conèixer

Un dels principals objectius de la creació de la figura és agilitzar i reduir els terminis d'execució de les resolucions judicials

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels principals objectius de la creació de la figura del saig és agilitzar i reduir els terminis d'execució de les resolucions judicials. Començaran a treballar després de cinc mesos de formació (un a França i la resta a Andorra) i fent front a "totes les execucions que siguin líquides" ja que, tal com ha destacat una de les saigs, Lourdes Alonso, la Batllia continuarà assumint les que estiguin ja en marxa, és a dir, aquelles en les que ja s'hagi fet algun pagament o s'hagi procedit a l'embargament. Per donar-se a conèixer volen dur a terme alguna acció de cara als propers mesos i recorden que el seu objectiu serà sempre "executar la sentència de forma que no perjudiqui l'executat" i procedint a l'embargament com a darrera alternativa.

D'aquesta manera, Alonso ha destacat que potser encara no són coneguts per la població i volen fer publicitat de què és exactament el saig i quines seran les seves funcions incidint en el fet que atendran tant les persones que hagin de rebre l'execució com aquells que l'hagin de satisfer, intentant fer "la feina ben feta". Així, ha posat en relleu que es vol incidir en el fet que l'embargament serà la darrera de les opcions que s'aplicarà i sempre i quan no s'executi allò que marca la resolució judicial.

Pel que fa a la feina que hauran d'assumir i que sembla que pot arribar a ser important, Alonso ha destacat que de moment pensen que amb tres persones es podrà dur a terme. Així, a partir de l'abril assumiran aquelles execucions que siguin "líquides" mentre que aquelles que ja estiguin en marxa, és a dir, que ja s'hagi procedit a l'embargament o a algun pagament, seran assumides per la Batllia.

Alonso ha destacat que els clients que podran tenir seran tant administracions públiques, com comuns i Govern (si bé els primers treballen per assumir-ho ells) i també, gran part, advocats, tot i que també hi haurà particulars. Els saigs treballaran al seu propi despatx, ja que la llei ja estipula que no podran ser al mateix edifici judicial. Tal com ha destacat Alonso seran "independents i tot particular tindrà dret d'escollir el saig que vulgui per executar la resolució".

tracking