La capital investiga possibles irregularitats en adjudicacions

Marsol admet que l’adjudicació de la pista de gel és “complicada” i que s’estudia la de la carpa de la fira perquè “ens preocupa”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de la majoria es va justificar que no es considera necessari mantenir una societat d’aquesta tipologia perquè “pensem que el comú ho pot fer sobradament”. A més, la cònsol major, Conxita Marsol, va remarcar que “hem vist que hi havia molta confusió” i que “sembla que la finalitat d’aquesta societat era fer adjudicacions directes”. I precisament en aquest sentit va admetre per primera vegada que la nova majoria comunal està estudiant algunes de les adjudicacions que s’havien fet en el mandat passat a través de Turecav ja que no descarten que hi hagi algunes irregularitats. “Hi ha coses que són una mica complicades, especialment el tema de la pista de gel”, va manifestar Marsol en la roda de premsa posterior a la sessió de consell de comú en ser preguntada per les possibles irregularitats. I va afegir que “també tenim un tema amb la carpa de la fira que ho estem analitzant perquè ens preocupa”. Amb tot va deixar clar que encara “no estem en disposició de dir-ho”. En aquest sentit va insistir que “a partir d’ara és el comú qui ha de fer aquestes coses i d’acord amb les lleis que controlen la gestió de l’administració pública”.

MinoriaLa proposta de dissolució de la societat es va aprovar amb els vots a favor de la majoria i l’abstenció dels quatre consellers de la minoria. En el cas del grup del PS, la consellera Dolors Carmona, va explicar que malgrat que “discrepem del funcionament que ha tingut fins ara” la seva proposta passava per “revisar, modificar i millorar el que era el marc legal que recollia aquesta societat i a partir d’aquí valorar si es considerava adient la liquidació”. I és que va recordar que després de la seva experiència al llarg del mandat passat “ja havíem dit que en matèria de transparència no ens hi acabàvem de sentir còmodes”. En el cas dels consellers de Cd’I + Liberals, es va defensar la tasca de la societat. El conseller Jordi Minguillón va deixar clar que el comú està legitimat per fer el funcionament que cregui oportú però va defensar que “nosaltres creiem que el sistema d’una societat pública com és Andor­ra Turisme és l’idoni per fer aquest tipus de treball”. Aprofitant aquesta qüestió es va preguntar a la majoria per la possible privatització de la gestió de l’Alberg de la Comella, una possibilitat que Marsol va assegurar que per ara no es preveu, si bé no la va descartar en un futur. D’altra banda, en el consell de comú celebrat ahir també es va aprovar la modificació de l’ordinació de la funció pública del comú per tal d’evitar que un eventual pugui convertir-se en fix després de treballar un any a la corporació i optar a un edicte intern. Així, s’eliminarà la modificació del 2012 i es tornarà a la situació de l’any 2002, seguint la Llei de la funció pública de manera que en els edictes hi haurà concurrència pública. Una proposta que es va veure amb bons ulls també des dels grups de la minoria. Aquesta revisió de la situació dels eventuals ha tret a la llum que la majoria del centenar que hi ha actualment al comú tan sols tenen un contracte verbal. “Que tinguin contracte potser només n’hi ha 10 o 12”, va assegurar Marsol que va deixar clar que a tots aquells a qui se’ls acabi el contracte no se’ls mantindrà al comú. “Fins que no tinguem clares les necessitats no continuarem fent contractacions”, va assegurar, tot i admetre que la situació de manca de contractes també farà necessari estudiar una solució. “Potser són places necessàries, però consolidem-les i no els deixem en aquesta situació de precarietat”, va remarcar. Així va explicar que si cal cobrir alguna d’aquestes places es convocarà un edicte.

TRES PROPOSTES PER FER EL RECINTE MULTIFUNCIONAL

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va donar a conèixer ahir que la corporació de la capital està negociant amb el Govern per tal d’aconseguir que el recinte multifuncional que es vol construir s’ubiqui a la parròquia d’Andorra la Vella. En aquest sentit, Marsol va detallar que s’han ofert tres terrenys al ministeri on es podria construir l’espai i que se n’està valorant un quart que també es podria afegir a la llista. La cònsol no va voler detallar quins són aquests espais, però va indicar que “n’hi ha dos de més cèntrics i un de menys”. Marsol va assegurar que la majoria vol “reimpulsar la parròquia”i, per tant, “estem molt interessats en què aquest espai multifuncional estigui a Andorra la Vella”. La mandatària va destacar el fet que també acollirà el Cirque du Soleil, un espectacle que fins ara s’ha fet a la parròquia i es vol mantenir. “Pensem que Andorra la Vella disposa d’espais suficients” i va assegurar que “sabem que és decisió del Govern però lluitarem perquè sigui per Andorra la Vella.”

tracking