El sindicat policial es querella contra Peralba

L’associació de treballadors del cos recorrerà contra l’arxivament de la causa de les escoltes vinculades a l’exdirector

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Batllia ha sobresegut provisionalment la causa contra l’exdirector de la policia Joan Ramon Peralba per les suposades escoltes que s’havien fet a l’edifici central del cos, “atès que en l’estadi actual de la investigació no resulten del sumari prou mitjans per esclarir els fets denunciats, fins que l’aparició de noves dades o elements facin necessària la prossecució de la investigació”. La fiscalia també havia demanat que la causa s’arxivés. L’afer estava relacionat amb un sistema de gravació de diferents telèfons del despatx central on s’enregistrava de forma contínua. La investigació judicial no ha pogut establir que algú hagués ordenat de forma voluntària que es gravessin les línies i tampoc que l’allargament en el temps dels enregistraments continuats estigués vinculat a una decisió voluntària i no a un desajustament tècnic del sistema. La fiscalia entén que no hi ha indicis que fos l’exdirector Joan Ramon Peralba qui tingués la voluntat d’escoltar empleats del cos. La investigació ni tan sols ha pogut esbrinar per què el sistema estava gravant permanentment i no és clar si algú el va programar perquè fos així o simplement es tractava d’un error tècnic que no va ser solucionat. Cal recordar que la imputació de Joan Ramon Peralba i de l’exdirector adjunt Pere Gispert va provocar la destitució de la cúpula del cos i el posterior nomenament de Jordi Moreno com a nou director.

Petició dels afiliatsEl sindicat de policia va avançar ahir que presentarà un recurs contra l’arxivament de la causa, al mateix temps que compareixerà amb una querella contra Joan Ramon Peralba. Segons fonts del sindicat, diferents afiliats s’han dirigit a la direcció de l’associació per demanar que no es quedessin de braços creuats després de l’arxivament. Els responsables sindicals finalment han decidit donar curs a les peticions sobre la base que entenen que alguns dels afiliats van veure envaïda la seva intimitat en quedar enregistrades les converses telefòniques. El sindicat creu que aquesta violació de drets no pot quedar impune. Un altre dels afectats també recor­rerà a títol individual. El fet de presentar una querella significa a efectes pràctics que es passa a disposar del dret a demanar proves complementàries a la Batllia. I precisament la intenció dels recurrents és demanar noves actuacions a la Batllia.

tracking