França referma el suport a la negociació amb la UE

L’ambaixadora Ginette de Matha indica que la negociació entre Andorra i Brussel·les ha de permetre un pacte equilibrat per a tots

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Aquestes declaracions se li atribueixen en un dinar de la diplomàtica amb consellers generals. L’ambaixadora francesa manifesta que “les declaracions que m’han estat atribuïdes no s’han fet en aquests termes”. De Matha incideix que “la invitació [al dinar de la comissió d’Exteriors del Consell] anava adreçada a l’ambaixadora bilateral i és dins d’aquest marc que ha tingut lloc l’intercanvi informal amb els consellers generals presents al dinar”. En una nota pública la diplomàtica comenta que “França aporta el seu suport al procés d’acostament entre la Unió Europea, Andorra, Mònaco i San Marino, així com les negociacions encetades el març passat per a la conclusió d’un o diversos acords d’associació”. I hi afegeix que “aquestes negociacions acaben d’encetar-se i han de conduir a un resultat equilibrat, en l’interès de totes les parts i en el respecte de la situació particular d’aquests països de petites dimensions ter­ritorials amb els quals la Unió Europea i França tenen relacions específiques de proximitat”. Alguns consellers presents consideren que el to cap on es va dirigir la conversa del dinar sortia del tradicional en esdeveniments de caire purament de cortesia.

APUNT

Ricard Poy, periodista

Mosquits i canonades

Em fascina que perquè l’ambaixadora francesa parli en un dinar amb consellers de temes transcendents i no del color de les cortines sembli que estiguin en perill els codis del maletí amb bombes termonuclears que uns quants sabem que es troba en un àtic a la urbanització Valira Nova. Dubto que si Ginette De Matha vol informació de com funciona el contracte del tabac hagi d’entabanar consellers en un dinar per aconseguir-la. I no me la imagino abocant sèrum de la veritat a les copes de vi dels consellers generals.

tracking